663
Ούτε μια ούτε δύο αλλά δεκάδες οι φωτογραφίες μέσα, έξω και πέριξ του ραδιοθαλάμου της ΕΡΤ | Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης: Λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ η αξιοπιστία για κυβερνησιμότητα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2024, 16:54
Ούτε μια ούτε δύο αλλά δεκάδες οι φωτογραφίες μέσα, έξω και πέριξ του ραδιοθαλάμου της ΕΡΤ
|Dimitris Kapantais / SOOC

Κασσελάκης: Λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ η αξιοπιστία για κυβερνησιμότητα

Protagon Team Protagon Team 9 Αυγούστου 2024, 16:54

Πισίνες, Υγεία, εσωκομματικά και στο βάθος ΔΕΘ «με σύγχρονη αριστερή πρόταση για το πώς ακριβώς μπορεί να στηθεί ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα». Αυτά απασχολούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, όπως ο ίδιος τα είπε την Παρασκευή το μεσημέρι ζωντανά στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Επέλεξε να πάει αυτοπροσώπως στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής. Υπήρξε μάλιστα εντυπωσιακό -για ραδιοφωνική συνέντευξη- πλήθος φωτογραφιών, κατά την άφιξη, καθ’ οδόν και μέσα στο στούντιο.

«Η πολιτική φιλοσοφία της ΝΔ αποτυγχάνει», είπε αλλά παραδέχτηκε ταυτόχρονα ότι πέρα από την Ελλάδα, και στην Ευρώπη, η προοδευτική ατζέντα πάσχει από πειστικότητα. «Αυτή τη σύγχρονη αριστερή πρόταση προτίθεμαι να παρουσιάσω στη ΔΕΘ. Πώς ακριβώς μπορεί να στηθεί ένα προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις μελλοντικές εξελίξεις για την Κεντροαριστερά, είπε ότι «το μεγαλύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές αναδείχθηκε η αποχή, ότι όποιο σχήμα υπάρχει στον προοδευτικό χώρο πρέπει να πείσει ότι θα αλλάξει «τον ρου της ιστορίας». Σε μια στιγμή αυτογνωσίας είπε ακόμη πως αυτό που λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η «αξιοπιστία για κυβερνησιμότητα».

Είπε επί λέξει: «Αυτό το οποίο λείπει από το ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανώς η αξιοπιστία για κυβερνησιμότητα, το οποίο χρειάζεται και πολιτική πρόταση. Είμαστε μακράν το πιο παραγωγικό κόμμα στη Βουλή, αλλά δυστυχώς φτάνει επιλεκτικά και σιγά σιγά στον κόσμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να το παρουσιάζουμε…»

Η πισίνα, η μεζούρα και τα δεινά της χώρας

Φυσικά ρωτήθηκε για την πισίνα των Σπετσών και είπε πως τη μέτρησε ο ίδιος χθες (σσ: Πέμπτη). «Εχει βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά από τη στάθμη είναι σε ένα χώρο όπου υπήρχε μεγάλη δεξαμενή με άδεια από το 1978. Άρα, αυτή η διαστρέβλωση και κατηγορία από τη συγκεκριμένη εφημερίδα, που χρησιμοποίησε μάλιστα και παράνομο υλικό, λέει πολλά. Αλλά ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι ο 36χρονος Στέφανος Κασσελάκης είναι η αιτία των δεινών της χώρας; Πιστεύει κανείς ότι πισίνα του 1,20 στη θέση της προϋπάρχουσας δεξαμενής δείχνει κάτι για το που πρέπει να πορευτεί η χώρα; 

Για το ζήτημα της παραπομπής του Χρήστου Σπίρτζη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δεν ήταν εξίσου ομιλητικός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αρνήθηκε να σχολιάσει και παρέπεμψε στα αρμόδια όργανα.

Ακρίβεια, νησιά και χωριά

Ρωτήθηκε και για την ακρίβεια αλλά απάντησε… περίπου: « Τώρα λένε δεν είναι ανάγκη να πηγαίνετε στα νησιά. Πηγαίνετε στο χωριό, στην ενδοχώρα. Λένε ότι μην πηγαίνετε διακοπές στον Αύγουστο, ο Αύγουστος είναι για τους ξένους, πηγαίνετε αργότερα. Όχι. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και έχουμε κάθε δικαίωμα να μπορούμε να μένουμε εδώ το καλοκαίρι με αξιοπρέπεια (…)».

Οι διακοπές και η «Αυγή»

Σχετικά με το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή» και τους εργαζόμενους εκεί ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί χρόνια το κόμμα και για το οποίο «κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη». Πρόσθεσε δε ότι οι δικές του ολιγοήμερες διακοπές («όλοι ήξεραν πού βρίσκομαι», είπε) δεν θα άλλαζαν τα δεδομένα ούτε τα οικονομικά του κόμματος.

Υγεία και υποκλοπές

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αγαπημένο του -εσχάτως- θέμα, αυτό της υγείας, χαρακτηρίζοντας τον Αδωνι Γεωργιάδη «υπουργό Διάλυσης Υγείας» και λέγοντας πως σε λίγο θα χρεώνει και για την περίθαλψη στο ΕΣΥ. Τις προάλλες επέμενε να μάθει αν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Υγείας έχουν ιδιωτική ασφάλιση…

Σε ό,τι αφορά τις υποκλοπές ο κ.Κασσελάκης επέμεινε να αμφισβητεί τον Αρειο Πάγο και στράφηκε πάλι στον Αδωνι Γεωργιάδη καλώντας τον να απαντήσει αν είναι «εκβιαζόμενος».

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας απάντησαν άμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας:

«Ο ανερμάτιστος και ατεκμηρίωτος λόγος του κ. Κασσελάκη, οι συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και οι συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν. Αυτό που μάθαμε από τη σημερινή του συνέντευξη είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μία παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα. Iσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην ”προσγείωση” στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...