260
H Ρέιβεν Σόντερς στον προκριματικό της σφαιροβολίας το πρωί της Πέμπτης. | REUTERS/Dylan Martinez

Ρέιβεν Σόντερς: Γιατί η αμερικανίδα σφαιροβόλος αγωνίζεται με μάσκα

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2024, 14:29
H Ρέιβεν Σόντερς στον προκριματικό της σφαιροβολίας το πρωί της Πέμπτης.
|REUTERS/Dylan Martinez

Ρέιβεν Σόντερς: Γιατί η αμερικανίδα σφαιροβόλος αγωνίζεται με μάσκα

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2024, 14:29

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν γλίτωσαν τις εκκεντρικότητες, αν όχι τους θεατρινισμούς, καθώς μιλάμε για κλασικό αθλητισμό: η Ρέιβεν Σόντερς, σφαιροβόλος από τις ΗΠΑ, πήρε την Πέμπτη στο Παρίσι τα λεπτά διασημότητας και δημοσιότητας που της αναλογούν, εμφανιζόμενη στον προκριματικό του αγωνίσματός της με μάσκα και γυαλιά ηλίου, που έκρυβαν ολόκληρο το πρόσωπό της.

Βέβαια, η Σόντερς δεν είναι μια τυχαία προσωπικότητα που απλώς διεκδικεί να ξεχωρίσει από τη μάζα των αθλητών και των αθλητριών του στίβου. Η 28χρονη σφαιροβόλος, που δηλώνει non binary, είναι η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο, αλλά και τιμωρημένη για ντόπινγκ το 2023, ενώ προτιμά το προσωνύμιο «Χουλκ», από τον γνωστό ήρωα κόμικ της Marvel.

Οπως λέει η ίδια, αισθάνεται πως ο Χουλκ είναι το alter ego της όταν αγωνίζεται και τη βοηθά να αντιμετωπίσει το άγχος που προκαλεί ο πρωταθλητισμός. Ισχυρίζεται ότι ταυτίζεται με τον δύσκολο δρόμο του υπερήρωα προς τον έλεγχο της δύναμης και της ισχύος του.

Η αμερικανίδα σφαιροβόλος συνήθισε να φοράει μάσκες κατά τη διάρκεια των περιορισμών του κορονοϊού και συνέχισε να το κάνει, εξηγώντας ότι αυτό τελικά την βοηθά να συγκεντρωθεί και να αποφύγει να μιλά με άλλους ανταγωνιστές που μπορεί να της αποσπάσουν την προσοχή κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγώνων.

Στην απονομή των μεταλλίων στο Τόκιο πάντως και παρά τις ανησυχίες για την Covid-19, η Σόντερς δεν φορούσε μάσκα. Μάλιστα σχημάτισε ένα «Χ» με τους καρπούς της, ως σήμα υποστήριξης στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία.

Στον προκριματικό της σφαιροβολίας στο «Σταντ ντε Φρανς», το πρωί της Πέμπτης, η Σόντερς πήρε την πρόκριση στον τελικό με επίδοση στα 18,62 μ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...