176
Από την μεταγωγή του 66χρονου στον ανακριτή | INTIME NEWS / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προφυλακίστηκε ο καθηγητής-εμπρηστής της Βάρης

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2024, 13:10
Από την μεταγωγή του 66χρονου στον ανακριτή
|INTIME NEWS / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προφυλακίστηκε ο καθηγητής-εμπρηστής της Βάρης

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2024, 13:10

Προφυλακίστηκε ο 66χρονος που συνελήφθη πριν από δύο ημέρες με την κατηγορία του εμπρησμού για τις 4 πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στις 8 και 9 Ιουνίου στη Βάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή,  αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι τις επίμαχες ώρες και ημέρες βρισκόταν στο σπίτι του.

Οι Αρχές οδηγήθηκαν στο εν λόγω πρόσωπο αναλύοντας οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες αλλά και με βάση ορισμένες μαρτυρίες, μια εκ των οποίων κρίθηκε ιδιαίτερα βαρύνουσα για τη σύλληψη του κατηγορουμένου. Υπάρχει, δε, βίντεο που τον δείχνει να ανάβει φωτιά…

Ο προφυλακισθείς πλέον 66χρονος δηλώνει διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Επι σειρά ετών έδινε διαλέξεις στη σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα. Για πέντε χρόνια, μάλιστα, από το 2008 έως το 2013 είχε διοριστεί και ως τακτικός καθηγητής στη εν λόγω σχολή.

Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ποινές κάθειρξης έως 10 έτη για τους εμπρησμούς από αμέλεια -καθώς το αδίκημα πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα- και έως 20 χρόνια για τους εμπρησμούς από πρόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...