546
Ο Τιμ Γουόλζ είναι κυβερνήτης της Μινεσότα από το 2019 | REUTERS/Elizabeth Frantz

Τον Τιμ Γουόλζ επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο η Χάρις

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 16:22
Ο Τιμ Γουόλζ είναι κυβερνήτης της Μινεσότα από το 2019
|REUTERS/Elizabeth Frantz

Τον Τιμ Γουόλζ επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο η Χάρις

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 16:22

Η Κάμαλα Χάρις επέλεξε τον Τιμ Γουόλζ ως τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της στο ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν την επιλογή το πρωί της Τρίτης, λίγες ώρες πριν την ομιλία της Χάρις στη Φιλαδέλφεια, όπου θα τον παρουσιάσει και επίσημα.

Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, πρώην καθηγητής γυμνασίου και προπονητής ποδοσφαίρου, κέρδισε την προσοχή των Δημοκρατικών με το φιλικό του στιλ και την ικανότητά του να επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να ακούγεται πολύ επιθετικός.

Διαθέτει χιούμορ, το οποίο προβάλει και στις αναρτήσεις του στα social media, ενώ έχει υπηρετήσει επί 20 χρόνια στην Εθνοφυλακή, κάτι που τον κάνει συμπαθή στους συντηρητικούς ψηφοφόρους. Επιπλέον, είναι από τις μεσοδυτικές πολιτείες, στοιχείο που θα αρέσει στους ψηφοφόρους από αυτή την περιοχή, οι οποίοι συχνά δεν βλέπουν με καλό μάτι όσους κατάγονται από την Καλιφόρνια, όπως η Χάρις.

Ο χαρακτηρισμός «περίεργος» που χρησιμοποίησε για τον πρώην πρόεδρο και τον Τζέι Ντι Βανς έγινε αγαπημένος των Δημοκρατικών μέσα σε λίγες μόνο ημέρες -και πλέον τον χρησιμοποιεί και η Χάρις στις προεκλογικές ομιλίες της.

Η Μινεσότα δεν θεωρείται μία από τις αμφίρροπες πολιτείες, καθώς ο Μπάιντεν την είχε κερδίσει με 7% διαφορά στις εκλογές του 2020, αλλά η Χάρις ελπίζει ότι ο Γουόλζ «έχει ρεύμα» στις κρίσιμες γειτονικές πολιτείες, όπως το Γουισκόνσιν και το Μίσιγκαν.

Ο Γουόλζ έχει επίσης ιστορικό θέσπισης προοδευτικής νομοθεσίας στην πολιτεία του, την οποία υπερασπίζεται με τρόπο που μπορούν να κατανοήσουν οι μετριοπαθείς και ανεξάρτητοι ψηφοφόροι, σύμφωνα με το BBC.

Οταν ήταν βουλευτής στο Κογκρέσο, επί 12 χρόνια, κέρδισε την έδρα σε μια περιφέρεια που έχει σημαντικό αριθμό ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων. Είναι κυβερνήτης της Μινεσότα από το 2019. Δεν θεωρείται από τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών και πολλοί δεν τον γνώριζαν πριν μπει το όνομά του στη λίστα των υποψηφίων αντιπροέδρων την περασμένη εβδομάδα.

«Η μεγαλύτερη τιμή»

Λίγη ώρα μετά τα δημοσιεύματα των αμερικανικών ΜΜΕ η Χάρις και ο ίδιος ο Γουόλς επιβεβαίωσαν την είδηση με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πρώτη του αντίδραση αυτή, ο κυβερνήτης της Μινεσότα έγραψε πως η συμμετοχή του ως υποψήφιος αντιπρόεδρος στην προεκλογική εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις αποτελεί τη «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή» του και υποσχέθηκε πως θα δώσει τον αγώνα που ακολουθεί με όλες του τις δυνάμεις.

Το στρατόπεδο του Τραμπ κατηγορεί τον Γουόλς για… εξτρεμισμό

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ, με τη σειρά του, έσπευσε να χαρακτηρίσει «επικίνδυνο αριστεριστή» τον Τιμ Γουόλς.

«Οπως και η Κάμαλα Χάρις, ο Τιμ Γουόλς είναι ένας επικίνδυνος αριστεριστής εξτρεμιστής και το όραμα της Χάρις και του Γουόλς» να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε Καλιφόρνια συνιστά «τον εφιάλτη κάθε Αμερικανού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κάρολιν Λίβιτ, η εκπρόσωπος του επιτελείου του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...