458
Ο Μόριτζ έχει μόλις σκοράρει και βγάζει τη γλώσσα του στους έλληνες παίκτες | REUTERS/Evelyn Hockstein

Η Εθνική Ελλάδας το πάλεψε, αλλά έχασε από τη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 13:50
Ο Μόριτζ έχει μόλις σκοράρει και βγάζει τη γλώσσα του στους έλληνες παίκτες
|REUTERS/Evelyn Hockstein

Η Εθνική Ελλάδας το πάλεψε, αλλά έχασε από τη Γερμανία

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 13:50

Ηταν ένα ματς μπασκετικής αυτογνωσίας: καλώς ή κακώς, για τόσο είμαστε –ως τα προημιτελικά δηλαδή του ολυμπιακού τουρνουά, που κι αυτό λίγο δεν είναι. Αλλά για να γίνουν υπερβάσεις, να νικηθεί δηλαδή η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και να διεκδικήσει η Ελλάδα μετάλλιο, θέλει πολύ μεγαλύτερες υπερβάσεις, οι οποίες με το υπάρχον δυναμικό δεν γίνονται.

Για περίπου τρία δεκάλεπτα, όσο δηλαδή άντεχε να παίζει σχεδόν μόνος του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα μπάσκετ το πάλεψε απέναντι στην Γερμανία, αλλά στο τέλος η πληρότητα των Γερμανών ήταν εκείνη που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους: η ομάδα του «δαίμονα» Σρέντερ επικράτησε 76-63 και ήταν εκείνη που πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Αντετοκούνμπο έπαιζε σχεδόν μόνος του τη Γερμανία – αλλά αυτό δεν μπορούσε να είναι αρκετό (Reuters)

Είναι η τέταρτη φορά που το ολυμπιακό ταξίδι του ελληνικού μπάσκετ σταματά στα προημιτελικά. Το ίδιο είχε συμβεί το 1996 στην Ατλάντα, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του κόουτς Βασίλη Σπανούλη ήταν ο Αντετοκούνμπο με 22 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης ο Τόμας Γουόκαπ και ο Κώστας Πανικολάου με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Η Εθνική ομάδα μπήκε πολύ δυναμικά στον αγώνα: με καλή άμυνα και έξυπνες επιλογές στην επίθεση η γαλανόλευκη έχτισε γρήγορα διψήφια διαφορά η οποία έφτασε μέχρι και του 12 πόντους (18-6) μετά από έξι λεπτά αγώνα.

Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και να βγουν λύσεις, όμως τα μακρινά σουτ τους ήταν άστοχα (1/8 τρίποντα). Έτσι, η Εθνική κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη με δέκα πόντους (21-11).

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, όμως, οι Γερμανοί «διόρθωσαν» και με ένα επιμέρους 5-0 κατέβασαν τη διαφορά. Η γαλανόλευκη κρατούσε το προβάδισμα συνεχώς παρά την προσπάθεια που έκαναν οι Γερμανοί. Ωστόσο, η αρμάδα του Σρέντερ κατάφερε αρχικά να μειώσει στον πόντο δύο λεπτά πριν από το φινάλε της δεύτερης περιόδου (32-33) και στην τελευταία της επίθεση να φέρει το ματς στα ίσα: οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 36-36.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του παιχνιδιού στο α’ μέρος ήταν πως ο μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων και για τις δύο ομάδες ήταν ο Αντετοκούνμπο με 10.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, η Γερμανία πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τρίποντο του Σρέντερ. Η Εθνική Ελλάδας απάντησε με επί μέρους 11-3 για να προηγηθεί εκ νέου με πέντε πόντους (47-42) μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η συνέχεια, όμως, ανήκε στη Γερμανία. Ο Σρέντερ και η παρέα του έτρεξαν επί μέρους 17-5 για να κλείσουν την τρίτη περίοδο με το σκορ στο 59-52 υπέρ τους. Η Εθνική μάζεψε τη διαφορά, αλλά η πληρότητα των Γερμανών ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...