898
Στιγμιότυπο από την επιθεώρηση των δωματίων των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό | David Goldman/Pool via REUTERS

Ολυμπιακό Χωριό: Ζέστη, κλέφτες, λίγο φαγητό και άφθονο σεξ

Sportscaster Sportscaster 5 Αυγούστου 2024, 10:35
Στιγμιότυπο από την επιθεώρηση των δωματίων των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό
|David Goldman/Pool via REUTERS

Ολυμπιακό Χωριό: Ζέστη, κλέφτες, λίγο φαγητό και άφθονο σεξ

Sportscaster Sportscaster 5 Αυγούστου 2024, 10:35

Η ιδέα των «αυτοκλιματιζόμενων» διαμερισμάτων ήταν καλή για το περιβάλλον. Αλλά, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, κακή για τους αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη των αποστολών που διαμένουν στο Ολυμπιακό Χωριό. Κάνει ζέστη. Αφόρητη ζέστη. Στη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία στο Παρίσι σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς Κελσίου, και η υγρασία κάνει το αίσθημα της δυσφορίας ακόμη πιο έντονο. Το υπόγειο σύστημα ψύξης νερού που υποτίθεται ότι θα δρόσιζε τα δωμάτια, η ενισχυμένη μόνωση και η οδηγία, τα παράθυρα να παραμένουν ερμητικά κλειστά, δεν έχουν βοηθήσει πολύ.

Τα κλιματιστικά, τα οποία στην αρχή θεωρήθηκαν περιττά, έπειτα από πολλά παράπονα κρίθηκαν ως απαραίτητα. Οι διοργανωτές έδωσαν άδεια στους ενοίκους των 2.807 διαμερισμάτων να εγκαταστήσουν air condition με δικά τους έξοδα. Πολλές χώρες το έκαναν, ενοικιάζοντας τα μηχανήματα. Αλλά οι πιο φτωχές άφησαν τους αθλητές τους να «το παλεύουν» με ανεμιστήρες στα υπνοδωμάτια. Τα ανοιχτά παράθυρα θα ήταν μια λύση για τη νύχτα, αν δεν υπήρχαν σμήνη από κουνούπια.

Ενα βίντεο που έκανε χθες (4/8) τον γύρο του Διαδικτύου δείχνει τον Τόμας Τσεκόν, τον γόη ιταλό κολυμβητή, να κοιμάται στο πάρκο του Ολυμπιακού Χωριού δίπλα σε παγκάκι, κουλουριασμένος σε μια λευκή πετσέτα. Το «ανέβασε» στο Instagram ένας σαουδάραβας κωπηλάτης, ο οποίος έτυχε να δει αυτή την ασυνήθιστη εικόνα. Ο Τσεκόν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα κέρδισε δύο μετάλλια, είχε παραπονεθεί για το αφιλόξενο συγκρότημα, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει κλιματισμός, κάνει ζέστη, το φαγητό είναι κακό. Είναι δύσκολο να κοιμηθείς, τόσο τη νύχτα όσο και το απόγευμα. Στο σπίτι μου κοιμάμαι πάντα το απόγευμα. Εδώ παλεύω ανάμεσα στη ζέστη και τον θόρυβο».

Τις συνθήκες διαμονής στο Ολυμπιακό Χωριό τις κάνει ακόμη πιο δύσκολες το γεγονός ότι πολλά από τα διαμερίσματα δεν διαθέτουν δικό τους μπάνιο. Η Κόκο Γκοφ, η 20χρονη αμερικανίδα σούπερ-σταρ του τένις, πόσταρε στα social media ένα βίντεο που δείχνει αθλήτριες να χτενίζουν τα μαλλιά τους και να μακιγιάρονται, με τη λεζάντα: «10 κορίτσια, δυο μπάνια. #olympicvillage». Κάποια μέλη της αποστολής των ΗΠΑ δεν άντεξαν: πήγαν να μείνουν σε ξενοδοχείο ή όπου αλλού βρήκαν ένα δωμάτιο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο Ολυμπιακό Χωριό εμφανίστηκαν κλέφτες. Οπως έγραψαν οι Times, από το διαμέρισμα ενός γιαπωνέζου παίκτη του ράγκμπι «έκαναν φτερά», η βέρα του, ένα κολιέ και 2.300 ευρώ. Του προπονητή της ομάδας χόκεϊ της Αυστραλίας, του έκλεψαν την πιστωτική του κάρτα και, μέχρι να το αντιληφθεί, τη χρέωσαν με αγορές αξίας 670 ευρώ. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε στην αστυνομία, η κάρτα εξαφανίστηκε πρωινές ώρες, χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης στο δωμάτιο. Τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί, είναι καμιά δεκαριά. Αστυνομικοί δεν υπάρχουν στο Χωριό. Υπεύθυνοι για την ασφάλεια των αθλητών είναι οι επικεφαλής των ολυμπιακών αποστολών.

Το φαγητό είναι, επίσης, μεγάλο πρόβλημα στην πρωτεύουσα του γκουρμέ, παρά τους βραβευμένους σεφ που έχουν προσληφθεί από το «Παρίσι 2024» για να επιμελούνται τα 40.000 γεύματα τα οποία σερβίρονται καθημερινά στο εστιατόριο του Ολυμπιακού Χωριού. Το ένα τρίτο του μενού απευθύνεται σε χορτοφάγους, και έχει ως κύριο συστατικό τις φακές ή την κινόα. Το κρέας σερβίρεται σχεδόν ωμό και σε μικρές ποσότητες – τρώνε όσοι προλάβουν. Οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη -αυγά, κοτόπουλο κλπ- είναι δυσεύρετες.

Οι πιο τυχεροί, που διαμένουν σε ξενοδοχεία, τρώνε πολύ καλύτερα. Φιλοξενούν στο τραπέζι τους και συναθλητές τους, κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίοι φεύγοντας παίρνουν μαζί τους και το βραδινό τους, σε πακέτο. Κάποιες αποστολές, όπως της Βρετανίας, κάλεσαν δικούς τους σεφ από τις χώρες τους. Κάποιες άλλες προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με παραγγελίες delivery.

Τουλάχιστον, το Παρίσι δικαιώνει τη φήμη του ως «η πόλη του έρωτα». Αν και «ό,τι συμβαίνει στο Ολυμπιακό Χωριό, μένει στο Ολυμπιακό Χωριό», όπως είπε κάποτε η Σάμερ Σάντερς, Ολυμπιονίκης της κολύμβησης το 1992 και σήμερα τηλεσχολιαστής αθλητικών μεταδόσεων, όλα δείχνουν ότι σε αυτούς τους Αγώνες το σεξ μεταξύ αθλητών και αθλητριών έχει καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Οι φόβοι πως τα κρεβάτια, κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτόνι, δεν θα άντεχαν το βάρος δυο ανθρώπων, διαψεύστηκαν.

Σύμφωνα με το Athletic, στους 14.500 ενοίκους του Χωριού (αθλητές, προπονητές, παράγοντες και προσωπικό των αποστολών) έχουν μοιραστεί 200.000 προφυλακτικά για άνδρες, 20.000 για γυναίκες και 10.000 οδοντιατρικά φράγματα (για προφύλαξη από τις ασθένειες που μεταδίδονται μέσω του στοματικού σεξ). Πρόκειται για μια παράδοση που κρατάει από τους Αγώνες της Βαρκελώνης (1992). Πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο οι αθλητές και οι αθλήτριες δεν τα χρησιμοποίησαν, λόγω της πανδημίας. Τα πήραν μαζί τους για σουβενίρ. Αλλά τώρα, στο Παρίσι, τα συνεργεία καθαρισμού τα βρίσκουν στους κάδους απορριμμάτων των δωματίων. Ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους του συγκροτήματος.

Στο Ολυμπιακό Χωριό λειτουργούν κέντρα ελέγχου σεξουαλικής υγείας. Επίσης, υπάρχει καμπάνια που ενημερώνει για τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους, και υπενθυμίζει τη συναίνεση που είναι απαραίτητη στο σεξ. Σχετικά μηνύματα αναγράφονται και στις συσκευασίες των προφυλακτικών.

Το 2012, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ο Γιουσέιν Μπολτ γιόρτασε τη νίκη του στα 100 μέτρα φιλοξενώντας στο δωμάτιό του όλη τη νύχτα τρεις παίκτριες της ομάδας χάντμπολ της Σουηδίας. Στο Παρίσι, οι ερωτικές περιπέτειες δεν έχουν (προς το παρόν) ονοματεπώνυμο, όμως κανείς δεν θα πει ότι δεν συμβαίνουν.

Οι γνωριμίες γίνονται στο εστιατόριο, στον χώρο ψυχαγωγίας «village club» και στο υπαίθριο μπαρ του Ολυμπιακού Χωριού, όπου σερβίρονται ποτά χωρίς αλκοόλ. «Είναι σαν την πρώτη μέρα στο κολλέγιο», δήλωσε στο ESPN ο πολίστας των ΗΠΑ, Τόνι Αζεβέντο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...