255
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας | IntimeNews

Για Επίτροπος Μεταφορών ο Τζιτζικωστας

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2024, 16:33
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
|IntimeNews

Για Επίτροπος Μεταφορών ο Τζιτζικωστας

Protagon Team Protagon Team 3 Αυγούστου 2024, 16:33

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης γνωστοποίησε την Πέμπτη ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είναι η επιλογή της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παρότι η Ευρώπη έχει μπροστά της έναν μήνα ακόμη για να δει την ανθρωπογεωγραφία της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως όλα δείχνουν, Βρυξέλλες και Αθήνα έχουν καταλήξει σε συμφωνία για τη θέση που αναλογεί στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καρολίνας Παπακώστα στην εφημερίδα «Τα Νέα», το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούσε ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο όχι μόνο να μπορεί να χαρακτηριστεί ισχυρό αλλά και στις αρμοδιότητες εκείνου που θα το αναλάβει να περιλαμβάνεται η διαχείριση κοινοτικών πόρων.

Τα συγκεκριμένα «θέλω» της Αθήνας δεν είναι απίθανο να ικανοποιηθούν, προσθέτει το ρεπορτάζ, που σημειώνει ότι η θέση που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κλειδώσει για την Ελλάδα είναι αυτή του επιτρόπου Μεταφορών.

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, ενδιαφέρει τη χώρα μας επειδή εκεί συγκαταλέγεται κι η ναυτιλία, είναι οικονομικό και διαχειρίζεται μεγάλα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ενας επιπλέον λόγος για τον οποίο κρίθηκε κατάλληλο για την ελληνική πρωτεύουσα ήταν η πρόσφατη ανάδειξη της γαλάζιας ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ ως προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών ήταν μέσα στις επιλογές που η Ελλάδα θεωρούσε κατάλληλες για να προωθήσουν τους συμβολισμούς με τους οποίους σχεδίαζε το κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο πρώτα στη λίστα ήταν δύο άλλα, βαρύτερα: το Αμυνας και το Ενέργειας που όμως δεν είναι εύκολο να δοθούν σε μία μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...