360
Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στην απονομή των μεταλλίων | REUTERS/Yara Nardi

Το τεταρτο ελληνικό μετάλλιο στο Παρίσι: Χάλκινες οι Φίτσιου-Κόντου στο σκιφ ελαφρών βαρών

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 13:45
Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού στην απονομή των μεταλλίων
| REUTERS/Yara Nardi

Το τεταρτο ελληνικό μετάλλιο στο Παρίσι: Χάλκινες οι Φίτσιου-Κόντου στο σκιφ ελαφρών βαρών

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 13:45

Tο τέταρτο μετάλλιο και το δεύτερο στην κωπηλασία, σε διάστημα μάλιστα λίγων λεπτών, πανηγύρισε η Ελλάδα την Παρασκευή.

Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρο Γκαϊδατζή, η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού αναδείχτηκαν «χάλκινες» στο ίδιο αγώνισμα, των γυναικών, στην κωπηλασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, οι δύο αθλήτριες κατάφεραν με ένα απίστευτο ντεμαράζ στο τέλος του αγώνα του σκιφ ελαφρών βαρών να πάρουν την τρίτη θέση.

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χάρισαν στην Ελλάδα το τέταρτο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το έκτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας.

Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού έδωσαν «μάχη» αρχικά με το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας για να περάσουν από τέταρτες στην τρίτη θέση, κάτι που κατάφεραν. Και ήταν κοντά και στο ασημένιο μετάλλιο, αλλά στα τελευταία μέτρα οι Ρουμάνες Τζιανίνα Έλενα φαν Γκρόνινγκεν και Ιονέλα Λιβία Κόζμιουτς άντεξαν στην πίεση του ελληνικού πληρώματος για να περάσουν δεύτερες τη γραμμή του φίνις με 6:48.78. Οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού τερμάτισαν τρίτες με χρόνο 6:49.28. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν Βρετανίδες Έμιλι Κρέιγκ και Αϊμότζιν Γκραντ με 6:47.06 που είχαν ξεχωρίσει νωρίτερα στη διαδρομή και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες υπάρχει στο πρόγραμμα για τελευταία φορά, αφού από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028, θα αντικατασταθεί με την Παράκτια κωπηλασία.

Τις δύο αθλήτριες συνεχάρη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα social media.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου ανέφερε σε ανάρτησή της για τις δύο επιτυχίες στην κωπηλασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...