506
O ταϊβανέζος τηλεπαρουσιαστής Μίκι Χουάνγκ φέρεται να είχε στην κατοχή του έναν σκληρό δίσκο με εκατοντάδες γυμνές εικόνες γυναικών, επτά από τις οποίες ήταν ανήλικες | VCG/VCG via Getty Images

Ταϊβάν: Η αστυνομία διέλυσε το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομης πορνογραφίας που δρούσε στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 17:35
O ταϊβανέζος τηλεπαρουσιαστής Μίκι Χουάνγκ φέρεται να είχε στην κατοχή του έναν σκληρό δίσκο με εκατοντάδες γυμνές εικόνες γυναικών, επτά από τις οποίες ήταν ανήλικες
|VCG/VCG via Getty Images

Ταϊβάν: Η αστυνομία διέλυσε το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομης πορνογραφίας που δρούσε στη χώρα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 17:35

Η αστυνομία διέλυσε το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομης πορνογραφίας στην ιστορία της Ταϊβάν, συλλαμβάνοντας εκατοντάδες άτομα που μοιράζονταν στο Διαδίκτυο εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και πλάνα γυναικών κινηματογραφημένων εν αγνοία τους.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 31 Ιουλίου οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι 449 άνδρες που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής είναι ύποπτοι για παραβίαση του νόμου της Ταϊβάν για την πρόληψη σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και νέων, για ξέπλυμα χρήματος και για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι περίπου 180 συνδρομητές της υπηρεσίας που πλήρωναν με κρυπτονομίσματα, αλλά και επιχειρησιακό και διοικητικό προσωπικό, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών (CIB) της Ταϊβάν. Ενας από τους συλληφθέντες, με το επώνυμο Τσανγκ, είναι ύποπτος για τη διαχείριση της Chuangyi Sifang, της μεγαλύτερης παράνομης πλατφόρμας πορνογραφίας της Ταϊβάν, με 5.000 μέλη. Ο Τσανγκ φέρεται να τη διαχειριζόταν για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στην Κίνα, ανέφεραν οι Taipei Times.

Ο Τσανγκ και άλλοι τρεις άνδρες κρατούνται ως «ύποπτοι για διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσαν οι εισαγγελείς. Αλλοι 16 κατηγορήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν δάσκαλοι, στρατιωτικό προσωπικό, υπάλληλοι πληροφορικής και ένας μικρός αριθμός αστυνομικών, ανέφεραν οι Αρχές στα τοπικά ΜΜΕ. Περισσότερα από 100 θύματα έχουν ταυτοποιηθεί.

Υπολογιστές, τηλέφωνα, οικονομικά αρχεία και περίπου 30.000 δολάρια σε νομίσματα από την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα κατασχέθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια των πολλαπλών επιδρομών που έκανε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η αστυνομία. από 64 τοπικές υπηρεσίες. σε 17 περιοχές της Ταϊβάν.

Η επιχείρηση είχε στόχο δύο διαδικτυακές πλατφόρμες και δύο ομάδες στο Telegram. Οι Αρχές δήλωσαν ότι το διαδικτυακό περιεχόμενο περιλάμβανε σεξουαλικές εικόνες παιδιών και εφήβων, καθώς και πλάνα γυναικών σε τουαλέτες εστιατορίων, μπαρ και άλλους δημόσιους χώρους. Οι δράστες κατηγορούνται ότι τοποθετούσαν κρυφές κάμερες στις τουαλέτες.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν έχει κατηγορηθεί ότι δεν ενήργησε αρκετά γρήγορα για να αντιμετωπίσει τη διάδοση παράνομης πορνογραφίας και εικόνων κακοποίησης παιδιών. Η κατοχή υλικού παιδικής κακοποίησης ποινικοποιήθηκε μόλις το 2023, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Τον Απρίλιο, το Women’s Rescue Foundation ζήτησε αύξηση των ποινών για όσους έχουν στην κατοχή τους τέτοιο υλικό, ανάλογες με εκείνες που προβλέπονται για όσους το δημιουργούν ή το παρέχουν.

Ο Ρούφους Λιν, διευθυντής του Κέντρου Εγκλήματος Υψηλής Τεχνολογίας της CIB, είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι ήταν δύσκολο να κλείσουν τα δίκτυα, επειδή λειτουργούσαν από το εξωτερικό, παρότι η κεντρική διαχείριση γινόταν από την Ταϊβάν. Ο ίδιος ζήτησε να διωχθούν οι κατηγορούμενοι με τη μέγιστη αυστηρότητα που προβλέπει ο νόμος και είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται. 

Το πρόβλημα έγινε ιδιαίτερα εμφανές από τότε που ήρθαν στο φως οι καταγγελίες που αφορούσαν τον διάσημο ταϊβανέζο τηλεπαρουσιαστή Μίκι Χουάνγκ. Ως μέρος του κινήματος #MeToo της Ταϊβάν, ο Χουάνγκ κατηγορήθηκε ότι είχε επιτεθεί σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης μιας 17χρονης.

Αστυνομική έρευνα ανακάλυψε αργότερα ότι ο Χουάνγκ φέρεται να είχε στην κατοχή του έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 4 TB που περιλάμβανε εκατοντάδες γυμνές και σεξουαλικές εικόνες γυναικών, επτά από τις οποίες ήταν ανήλικες. Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Χουάνγκ φέρεται να ήταν συνδρομητής του συγκεκριμένου δικτύου πορνογραφίας. Η δίκη του είναι σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...