376
Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής πανηγυρίζουν μετά τη γραμμή του τερματισμού | REUTERS/Molly Darlington

Χάλκινο μετάλλιο για Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή στην κωπηλασία

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 13:23
Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής πανηγυρίζουν μετά τη γραμμή του τερματισμού
|REUTERS/Molly Darlington

Χάλκινο μετάλλιο για Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή στην κωπηλασία

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 13:23

Το τρίτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι –μετά το χάλκινο του Θόδωρου Τσελίδη στο τζούντο και το ασημένιο του Απόστολου Χρήστου στην κολύμβηση– πανηγύρισε την Παρασκευή η ελληνική αποστολή. Πρόκειται για το χάλκινο μετάλλιο στην κωπηλασία τον οποίο κατέκτησαν ύστερα από έναν σπουδαίο αγώνα τους ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής, στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών.

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι o Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής κατάφεραν να χαρίσουν το πέμπτο ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία, μετά από τα τέσσερα που είχαν προηγηθεί από το 2004 στην Αθήνα: Πολύμερος-Σκαθίτης (χάλκινο) στο διπλό ελαφρύ το 2004, Πολύμερος-Μούγιος (ασημένιο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Πεκίνο το 2008, Τσιάβου-Γιαζιτζίδου (χάλκινο) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών το 2012 στο Λονδίνο και βεβαίως το χρυσό του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ.

Στον τελικό, στο Παρίσι, το ελληνικό δίδυμο πέρασε τρίτο τα 1.000 μέτρα και μετά από μάχη για κάτι καλύτερο, έπεσε σχεδόν μαζί με τους Ιταλούς στη γραμμή του τερματισμού, πίσω από τους πρώτους Ιρλανδούς.

Οι Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής πέρασαν τη γραμμή του φίνις με χρόνο 6:13.44, ενώ οι Ιταλοί Στέφανο Όππο και Γκάμπριελ Σοάρες έφεραν χρόνο 6:13.33, δηλαδή το ασημένιο χάθηκε για 11 κλάσματα του δευτερολέπτου.

Τα τρία δίδυμα των νικητών στο βάθρο (Reuters)

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιρλανδοί Φιντάν ΜακΚάρθι και Πολ Ο’Ντόνοβαν με επίδοση 6:10.99, οι οποίοι ήταν «χρυσοί» στο ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου… δαγκώνουν τα μετάλλιά τους (REUTERS/Yara Nardi)

Τους δύο κωπηλάτες συνεχάρη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τρίτωσε το καλό! Το ελληνικό δίδυμο της κωπηλασίας, στο βάθρο των Ολυμπιονικών. Συγχαρητήρια στον Πέτρο Γκαϊδατζή και τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου!», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης, σε συγχαρητήρια ανάρτησή του για το χάλκινο των δύο αθλητών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...