1725
| Instagram/CreativeProtagon

Ενα Ολυμπιακό μετάλλιο και για την παρμεζάνα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 16:11
|Instagram/CreativeProtagon

Ενα Ολυμπιακό μετάλλιο και για την παρμεζάνα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 16:11

Πριν από τρία χρόνια, η ιταλίδα αθλήτρια Τζόρτζια Βίλα έχασε την ολυμπιακή δόξα όταν τραυματίστηκε στον αστράγαλο λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν μπει στο αεροπλάνο για το Τόκιο. Την περασμένη Τρίτη, όμως, η 21χρονη από την Μπρέσια βοήθησε την Ιταλία να κατακτήσει το πρώτο της βραβείο στην καλλιτεχνική γυμναστική από το 1928, μαζί με τις Αντζελα Αντρεόλι, Αλίτσε Ντ’Αμάτο, Μανίλα Εσπόζιτο και Ελίζα Ιόριο, κερδίζοντας ένα ιστορικό ασημένιο μετάλλιο πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέκτησαν το χρυσό με το αστέρι της ενόργανης Σιμόν Μπάιλς.

Τα μέλη του ιταλικού κουιντέτου έχουν γίνει διασημότητες από τη μια μέρα στην άλλη στην πατρίδα τους, όπου έχουν ονομαστεί Le fate d’argento (οι ασημένιες νεράιδες). Αλλά τις μέρες που ακολούθησαν μετά την κατάκτηση του μεταλλίου-ορόσημου, το προφίλ της Βίλα κατάφερε να ξεπεράσει τις αθλητικές επιδόσεις της, χάρη σε ένα tweet για την υποστήριξή της προς το τυρί παρμεζάνα, που έγινε αμέσως viral.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgina 🌹 (@giorgiavilla23)

Η Τζιόρτζια Βίλα και η παρμεζάνα

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους, γράφει στον Guardian ο Μπράιαν Αρμεν Γκρέιαμ από το Παρίσι, αθλητικός ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας. Υπάρχει η φωτογραφία της Τζόρτζια Βίλα που ποζάρει φορώντας το μαύρο κορμάκι της δίπλα σε ένα κεφάλι παρμεζάνα. Υπάρχουν και άλλες, με τη Βίλα να κάθεται περήφανη πάνω σε τρεις ρόδες, να αγκαλιάζει θερμά –ναι, καλά το μαντέψατε– μια παρμεζάνα, να εκτελεί ένα άλμα πάνω από ένα κομμάτι παρμεζάνας, ακόμα και να κάνει splits πάνω σε τέσσερις ρόδες παρμεζάνας τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη.

Περισσότερες από 20 χορηγούμενες αναρτήσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη Βίλα να επιδεικνύει από ρόδες μέχρι κομματάκια του εμβληματικού ιταλικού σκληρού τυριού, σε μέγεθος μπουκιάς.

Τρεις μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, γράφει ο Γκρέιαμ στον Guardian, η Βίλα υπέγραψε συμφωνία χορηγίας με την Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano (PRC), την ένωση που επιβλέπει την παραγωγή της παρμεζάνας και ενώνει όλους τους παραγωγούς της.

Ενα δελτίο Τύπου χαιρέτισε τη συνεργασία «επιβεβαιώνοντας ότι ο συνδυασμός του Parmigiano Reggiano και του κόσμου του αθλητισμού είναι αδιάσπαστος όσον αφορά την αυθεντικότητα, την ποιότητα και την ενεργειακή αξία, τόσο στην αθλητική δραστηριότητα όσο και στη σωστή διατροφή».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgina 🌹 (@giorgiavilla23)

Εκτέλεση άλματος πάνω από ένα κομμάτι αγαπημένου τυριού

Η Τζόρτζια Βίλα δεν είναι η πρώτη αθλήτρια που έπεσε στην αγκαλιά της Big Parma. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο μάρκετινγκ Impresa e Sport, η Parmigiano Reggiano έχει επίσης συνεργαστεί με τον σημερινό Νο 1 τενίστα του κόσμου, Γιανίκ Σίνερ, τον πρώην πόιντ γκαρντ του NBA Νίκο Μανιόν, την κολυμβήτρια των Παραολυμπιακών Τζούλια Γκιρέτι και τον ξιφομάχο Ματέο Νέρι.

Η PRC υπερηφανεύεται ότι η παρμεζάνα, η οποία παράγεται μέσω μιας διαδικασίας που χρονολογείται στον 13ο αιώνα, είναι «πλούσια σε πρωτεΐνες, κατάλληλη για αθλητική δίαιτα και, φυσικά, χωρίς λακτόζη». Ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν, προσθέτοντας ότι η παρμεζάνα είναι «εύκολη στην πέψη και πλούσια σε ασβέστιο, με πιθανή πρεβιοτική και προβιοτική δράση».

Η μητέρα της την έγραψε σε μαθήματα γυμναστικής «πριν καταστρέψει όλο το σπίτι» με τη μεγάλη της ενέργεια, λέει η Βίλα στον Guardian: «Μόλις είχα ξεκινήσει να πηγαίνω νηπιαγωγείο, αλλά κατάλαβα αμέσως ότι θα αγαπούσα αυτό το άθλημα με όλο μου το είναι. Εφευγα από το σχολείο και, φορώντας ακόμα τη ροζ ποδιά μου, ανυπομονούσα να μπω στο γυμναστήριο και να πηδήξω και να τρέξω νιώθοντας ελεύθερη και χαρούμενη».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgina 🌹 (@giorgiavilla23)

Παρμεζάνα, η  «καλύτερη φίλη» της Βίλα κατά δήλωση της ασημένιας ιταλίδας Ολυμπιονίκη

Στην ηλικία των 11 ετών η Βίλα άρχισε να φοιτά στη Διεθνή Ακαδημία Γυμναστικής της Μπρέσια, προπονούμενη έξι ημέρες την εβδομάδα. Αναμφίβολα τράβηξε τα βλέμματα των στελεχών της Κοινοπραξίας Parmigiano Reggiano μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, όπου αγωνίστηκε και στα τέσσερα όργανα χαρίζοντας στην Ιταλία ένα χάλκινο-έκπληξη, το πρώτο ομαδικό μετάλλιο της χώρας από το 1950.

Εξαιτίας ενός επαναλαμβανόμενου τραυματισμού στην πλάτη η Βίλα δεν μπορεί πλέον να αγωνιστεί στο all-around, ωστόσο η συμμετοχή της δεν έπαιξε μικρό ρόλο στο ιστορικό μετάλλιο της Ιταλίας. Ο μαγνητικός ενθουσιασμός της έχει γοητεύσει τα πλήθη των μέσων ενημέρωσης που γέμισαν την Bercy Arena την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα, η ιταλίδα αθλήτρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό της μετά τον προκριματικό γύρο της Κυριακής, όπου έπαιξε μπροστά σε ένα πλήθος διασημοτήτων, όπως οι Τομ Κρουζ, Lady Gaga, Τζέσικα Τσαστέιν, Αριάνα Γκράντε και Αννα Γουίντουρ.

«Η Μπάιλς και οι συναθλήτριές της είναι υπέροχες αθλήτριες, τι να πω;» δήλωσε ακόμη η Τζόρτζια Βίλα. «Η Σιμόν είναι από άλλο πλανήτη. Το να βλέπεις το vault της και όλα τα ακροβατικά της από τόσο κοντά είναι μοναδικό προνόμιο».

Ωστόσο, τη στιγμή που γραφόταν αυτό το άρθρο δεν ήταν ακόμη σαφές ποια ποικιλία τυριού προτιμά η Μπάιλς, γράφει στον Guardian ο Μπράιαν Αρμεν Γκρέιαμ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...