249
| InTime News / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η κυβέρνηση απαντά στην κριτική του Χάρη Δούκα για την επιλογή Τζιτζικώστα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2024, 17:20
|InTime News / ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η κυβέρνηση απαντά στην κριτική του Χάρη Δούκα για την επιλογή Τζιτζικώστα

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2024, 17:20

Αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ξέσπασε την Πέμπτη, μετά την ανακοίνωση του Παύλου Μαρινάκη ότι νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν θα είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η αρχή έγινε από την πλευρά του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία σχολίασε την εξέλιξη αυτή μέσω πηγών, ως εξής:

«Οταν το 2015 ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Οταν σήμερα, έναν χρόνο μετά την εκλογή τουν διορίζεται από τον κ. Μητσοτάκη ως Επίτροπος στην ΕΕ, επίσης για τη ΝΔ δεν υπάρχει πρόβλημα.

Οταν, βέβαια, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας διεκδικεί με εκλογή (όχι διορισμό) την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βραχίονές της στα ΜΜΕ ωρύονται και επιτίθενται καθημερινά. Υποκρισία, αλλά όχι μόνο… Εδώ υπάρχει και ο φόβος».

«Ολοι κατανοούν πως η ΝΔ έχει λόγους να μη θέλει τον Χάρη Δούκα ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά γι’ αυτό θα αποφασίσουν μόνο οι δημοκρατικοί πολίτες και όχι το Μαξίμου» προσέθεσαν οι ίδιοι κύκλοι από το «στρατόπεδο» του κ. Δούκα.

Αμεση ήταν η απάντηση πηγών της κυβέρνησης, η οποία επισήμανε ότι «ο δήμαρχος Αθηναίων, που δεν είναι σχεδόν ποτέ στον δήμο του, αγνοεί δύο βασικές διάφορές του με τον κ. Τζιτζικώστα:

Πρώτη, ότι ο ίδιος είναι δήμαρχος ολίγων μηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης 10 ετών, με ποσοστά εκλογής άνω του 60% σε τρεις εκλογικές διαδικασίες.

Δεύτερη και σημαντικότερη πως ο κ. Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης, ενώ ο κ. Δούκας έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα είναι διπλοθεσίτης αν εκλεγεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...