350
Ο υπ. Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την επίσκεψή του στον Πειραιά | INTIMENEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Επίσκεψη Στυλιανίδη στο λιμάνι Πειραιά: Τι είπε για τις τιμές των εισιτηρίων

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2024, 11:46
Ο υπ. Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την επίσκεψή του στον Πειραιά
|INTIMENEWS/ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Επίσκεψη Στυλιανίδη στο λιμάνι Πειραιά: Τι είπε για τις τιμές των εισιτηρίων

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2024, 11:46

Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, πρωτομηνιά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, στο πλαίσιο σύσκεψης για ζητήματα ασφάλειας, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

«Οπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Παρόλο που είμαστε πάρα πολύ ψηλά, παντού παραμονεύει το ανθρώπινο λάθος και πρέπει να προλάβουμε αυτό το σκληρό ενδεχόμενο, που η ζωή πολλές φορές μας έδειξε ότι είναι ανίκητο», είπε ο κ. Στυλιανίδης, έπειτα από σύσκεψη με στελέχη του Λιμεναρχείου και με την τραγωδία που συνέβη πριν από 11 μήνες, με τον άτυχο 36χρονο που πνίγηκε στο λιμάνι όταν τον πέταξαν από το «Blue Horizon», να παραμένει βαριά στη μνήμη όλων.

«Ηταν μια πολύ καλή σύσκεψη, ενημέρωση, τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου, μας ενημέρωσαν για όλες τις διαδικασίες ελέγχου και επιθεωρήσεων που κάνουμε, είδαμε κάποια σημεία που μπορούν να τύχουν βελτίωσης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση πάει καλά και φέτος, θα συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση αλλά πρέπει να επιμείνω για να περάσει σαν μια γενική κουλτούρα, να μην αποδεχόμαστε ποτέ μείωση στο θέμα της ασφάλειας από κανέναν. Πρέπει να απαιτούμε, κι εμείς ως πολίτες, ότι η ασφάλεια είναι πάνω από όλα. Για εμάς είναι το μεγάλο ζητούμενο, για αυτό θα γίνονται συχνές επιθεωρήσεις και συσκέψεις, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε άλλα λιμάνια» είπε.

Ερωτηθείς για τιμές των εισιτηρίων, παρέπεμψε στα λεγόμενά του στη Βουλή πριν από δύο ημέρες.

«Είμαστε σε διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του ΦΠΑ, θα δούμε τη γενικότερη οικονομική πολιτική, τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και αυτό θα είναι μια γενική κυβερνητική απόφαση. Εχουμε ακόμα δρόμο να εξαντλήσουμε μέχρι να έχουμε όλα τα δεδομένα μπροστά μας.

Εχουμε ήδη ξεκινήσει ελέγχους για φαινόμενα αισχροκέρδειας, έχουμε κάνει γύρω στους 1.500 ελέγχους, και έχουμε βρει γύρω στις 21-23 παραβάσεις που έχουν τιμωρηθεί, θα συνεχίσουμε και για αυτό τον λόγο μια περίπτωση κατέληξε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένουμε την απόφασή της, έτσι ώστε αν αυτή η καταγγελία ισχύει, να τιμωρηθεί με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο για να στείλουμε και το μήνυμα» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...