306
Το κτίριο που βομβαρδίστηκε το βράδυ της Τρίτης από τον ισραηλινό στρατό | REUTERS/Mohamed Azakir

Νεκρός τελικά ο Φουάντ Σουκρ, παραδέχθηκε η Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 20:20
Το κτίριο που βομβαρδίστηκε το βράδυ της Τρίτης από τον ισραηλινό στρατό
|REUTERS/Mohamed Azakir

Νεκρός τελικά ο Φουάντ Σουκρ, παραδέχθηκε η Χεζμπολάχ

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 20:20

Πηγές προσκείμενες στη Χεζμπολάχ έκαναν γνωστό την Τετάρτη ότι εντοπίστηκε το πτώμα του στρατιωτικού ηγέτη της λιβανέζικης οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, ο οποίος βρέθηκε το προηγούμενο 24ωρο στο στόχαστρο της ισραηλινής επίθεσης στη Βηρυτό.

«Η σορός του βρέθηκε κάτω από τα συντρίμμια του κτιρίου που στοχοθετήθηκε» στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, προπύργιου της Χεζμπολάχ, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές, οι οποίες μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το απόγευμα και το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της αραβικής χώρας.

Η τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, είχε ισχυριστεί, νωρίτερα, ότι ο Σουκρ επέζησε του βομβαρδισμού.

Αργά το βράδυ της Τρίτης η ισραηλινή πλευρά είχε ήδη ανακοινώσει ότι εξόντωσε «τον πλέον υψηλόβαθμο στρατιωτικό ηγέτη» της φιλοϊρανικής οργάνωσης.

Εκτός από επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίωνα της Χεζμπολάχ ο Σουκρ ήταν επίσης το στέλεχος της οργάνωσης που διέταξε την επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν η οποία άφησε πίσω της 12 παιδιά νεκρά, σύμφωνα με το Τελ Αβίβ.

Ο επίσημος λογαριασμός Twitter της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα για τα γεγονότα της Τρίτης

Αξίζει να αναφερθεί πως στιγμές μετά τη «στοχευμένη», όπως χαρακτηρίστηκε, «στρατιωτική επιχείρηση» των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Βηρυτό, έγινε γνωστή και η είδηση της δολοφονίας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, έπειτα από μία «ύπουλη σιωνιστική επιδρομή» σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση που ασκεί την εξουσία στη Γάζα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...