217
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Εργασίας στις 4 Ιουλίου, λίγο μετά την τοποθέτηση της νέας υπουργού Νίκης Κεραμέως | INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Μητσοτάκης: Στο 9,6% η ανεργία τον Ιούνιο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 16:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Εργασίας στις 4 Ιουλίου, λίγο μετά την τοποθέτηση της νέας υπουργού Νίκης Κεραμέως
|INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Μητσοτάκης: Στο 9,6% η ανεργία τον Ιούνιο

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 16:49

Με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία και την απασχόληση κλείνει την δραστηριότητα του Ιουλίου στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως το θέτει ο ίδιος, τα νέα είναι θετικά: Η ΕΛΣΤΑΤ εκτιμά ότι η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2024 έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ.Μητσοτάκης, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009!

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, η ανεργία μειώθηκε κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%. Στο ίδιο διάστημα, οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 400.000.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο Πρωθυπουργός αναφέρει και κάποια πιο ειδικά στοιχεία για την ανεργία, τα οποία όπως ο ίδιος σημειώνει «έχουν τη δική τους σημασία»: Η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

«Αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα. Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε», τονίζει ο κ.Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...