261
H Μαρία Σάκκαρη σε μια προσπάθεια στον αγώνα της με την Κόστιουκ, η οποία αποδείχτηκε πολύ δύσκολη αντίπαλος και επικράτησε | REUTERS/Violeta Santos Moura

Πώς το ολυμπιακό όνειρο της Μαρίας Σάκκαρη διαλύθηκε μέσα σε λίγες ώρες

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 00:02
H Μαρία Σάκκαρη σε μια προσπάθεια στον αγώνα της με την Κόστιουκ, η οποία αποδείχτηκε πολύ δύσκολη αντίπαλος και επικράτησε
| REUTERS/Violeta Santos Moura

Πώς το ολυμπιακό όνειρο της Μαρίας Σάκκαρη διαλύθηκε μέσα σε λίγες ώρες

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 00:02

Οταν η Μαρία Σάκκαρη όδευε προς το Παρίσι μιλούσε ανοιχτά για μια ολυμπιακή διάκριση –είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε στο διπλό (με παρτενέρ τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ στις γυναίκες και τον Στέφανο Τσιτσιπά στο μεικτό, όπου χρειάζονταν απλώς δύο νίκες για να βρεθεί σε τροχιά μεταλλίων). Την Τρίτη το όνειρό της διαλύθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Αρχικά στο μονό, όπου η 29χρονη ελληνίδα πρωταθλήτρια του τένις, με φόρα από τις εμφατικές νίκες της στα πρώτα ματς του ολυμπιακού τουρνουά, αντιμετώπισε για τη φάση των «16» και με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ: μολονότι η Μαρία Σάκκαρη προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 6-4, στα επόμενα δύο η 22χρονη Ουκρανή ανέβασε την απόδοσή της και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη της αντιπάλου της έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και στη νίκη με 2-1.

Ηταν ένας δραματικός αγώνας που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες.

Λίγες ώρες αργότερα, η Σάκκαρη, με παρτενέρ τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, ήρθε αντιμέτωπη με ήττα-αποκλεισμό (με 1-6, 3-6) και στο διπλό, από τις Αμερικανίδες Ντανιέλ Κόλινς και Ντεζιρέ Κράβτσικ, μέσα μόλις σε 66 λεπτά στην πρεμιέρα του διπλού γυναικών στο τουρνουά του Παρίσι 2024.

Τη Δευτέρα η Σάκκαρη είχε αποκλειστεί και από το διπλό μεικτό: Το ολλανδικό δίδυμο Ντέμι Σουρς-Γουέσλι Κούλχοφ επικράτησε των Ελλήνων με 2-0 σετ (6-4, 7-6) και πήραν το εισιτήριο για τη συνέχεια στη διοργάνωση, σε αντίθεση με το ελληνικό δίδυμο που αποχαιρέτησε το αγώνισμα από τον πρώτο κιόλας γύρο.

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη σε μια προσπάθειά τους στον α’ γύρο του ολυμπιακού τουρνουά τένις για το μεικτό (REUTERS/Edgar Su)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...