465
| REUTERS / CreativeProtagon

Και οι «γυναίκες με γάτες» στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 14:15
|REUTERS / CreativeProtagon

Και οι «γυναίκες με γάτες» στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2024, 14:15

«Ανέραστη γυναίκα με γάτα» (cat-lady) είναι ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιούνταν συχνά, από άνδρες κυρίως, για να προσβάλουν μια γυναίκα. «Θα μείνεις μόνη σου, συντροφιά με τη γάτα σου» είναι το κεντρικό μήνυμα της φράσης. Ο Τζέι Ντι Βανς αποκάλεσε cat-lady την Κάμαλα Χάρις και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.  

Μια ομάδα γυναικών με γάτες, λοιπόν, συγκεντρώθηκαν σε μια κλήση μέσω Zoom προκειμένου να στηρίξουν την προεδρική εκστρατεία της Χάρις. Η κλήση έγινε, σύμφωνα με τον Guardian, το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου και φιλοξενήθηκε από την Κριστίν Πελόζι, πολιτική σύμβουλο και κόρη της Νάνσι Πελόζι, και τη Νίκι Φράιντ, πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος της Φλόριντα.

Το κάλεσμα δεν οργανώθηκε για να εστιάσει στη φυλετική και εθνική ταυτότητα, αλλά ως απόκριση στα σχόλια που έγιναν το 2021 από τον Τζέι Ντι Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ. Είχε πει στον τότε παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον ότι οι ΗΠΑ διοικούνται από Δημοκρατικούς εταιρικούς ολιγάρχες και «ένα μάτσο άτεκνες κυρίες με γάτες που είναι δυστυχείς με τη ζωή τους και τις επιλογές που έχουν κάνει, κι έτσι θέλουν να κάνουν και την υπόλοιπη χώρα μίζερη».

Η συνάντηση της Τρίτης ξεκίνησε με μια παρουσίαση φωτογραφιών κατοικίδιων ζώων με υπόκρουση το τραγούδι «Dancing Queen» των AΒΒΑ. Μια καλεσμένη-έκπληξη, η Νάνσι Πελόζι, ακολούθησε τη μελωδία πριν πει στο κοινό ότι ο σκοπός της συγκέντρωσης ήταν να προσφέρει υποστήριξη στην ελευθερία των γυναικών «να αγαπούν όπως θέλουν να αγαπούν και να ζουν όπως θέλουν να ζήσουν».

«Οταν ο Τζέι Ντι Βανς εξέφρασε τη γνώμη του για την ελευθερία μας, αποφασίσαμε ότι οι κυρίες με γάτες θα αντεπιτεθούν» είπε η Πελόζι. «Δεν είχε συνειδητοποιήσει τι ευκαιρία μας έδινε και τι θα προκαλούσε».

Η ψηφιακή συνάντηση οργανώθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Pet Lovers for Kamala (Φίλοι των Ζώων για την Κάμαλα). Αρχικά συμμετείχαν σε αυτήν κυρίως ιδιοκτήτες γατών, αλλά η Νάνσι Πελόζι είπε ότι βρήκαν ανταπόκριση και μεταξύ ιδιοκτητών σκύλων. Ετσι, σχημάτισαν μια περιεκτική ομάδα που περιλαμβάνει ιδιοκτήτες διαφόρων ζώων.

Ανάμεσά τους η Ντόνα Μπραζίλ, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, και ο Γιαν Σακόφσκι, βουλευτής του Ιλινόι. Και οι δύο εμφανίστηκαν με τα σκυλιά τους.

Την εκδήλωση της Τρίτης θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη στο Zoom με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία της Χάρις.

Μέσα σε 24 ώρες από τη στιγμή που ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη δική του εκστρατεία του, σχεδόν 100.000 μαύροι συνδέθηκαν μέσω Zoom με τις ομάδες Win with Black Women και Win with Black Men για την υποστήριξη της εκστρατείας της Χάρις.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σάνον Γουάτς, γνωστή για την ίδρυση της ομάδας πρόληψης της ένοπλης βίας Moms Demand Action, συγκέντρωσε περισσότερες από 160.000 λευκές γυναίκες, και τη Δευτέρα, μια κλήση της ομάδας White Dudes for Harris προσέλκυσε περισσότερους από 190.000 ανθρώπους και συγκέντρωσε 4 εκατ. δολάρια για την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...