428
| EPA/Joel Marklund / POOL

Γαλλία: Σάλος για το «περίεργο φιλί» του Μακρόν με την υπουργό του

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 11:52
|EPA/Joel Marklund / POOL

Γαλλία: Σάλος για το «περίεργο φιλί» του Μακρόν με την υπουργό του

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2024, 11:52

Σε μία χώρα συνηθισμένη σε προεδρικά σκάνδαλα, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η φωτογραφία της γαλλίδας υπουργού Αθλητισμού που φιλά παθιασμένα τον Εμανουέλ Μακρόν κάτω από το αυτί ενώ του πιάνει το λαιμό, κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ κοιτάζει από την άλλη μεριά, καθώς η Αμελί Ουντεά-Καστερά, αγκαλιάζει τον γάλλο πρόεδρο.

Η Ουντεά Καστερά φαίνεται πως παρασύρθηκε από τη χαρά της αφού μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν καλά, σχολίασαν ορισμένοι, και αγκάλιασε με πάθος τον Μακρόν, προκαλώντας ποταμό σχολίων στα ΜΜΕ και τα social media.

Οπως σημείωσε η Telegraph, το Madame Figaro ήταν το περιοδικό που έγραψε πρώτο για το συμβάν, κάνοντας λόγο για ένα «περίεργο φιλί» και επεσήμανε ότι η υπουργός «σίγουρα ξέρει πώς να κάνει τον κόσμο να μιλά γι’ αυτήν».

Η εφημερίδα του Μονπελιέ, Midi Libre, έγραψε: «Μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η πίεση έφυγε, δίνοντας τη θέση της στην ευφορία. Σε μια έκρηξη χαράς, η υπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος φιλήθηκαν. Το φιλί προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση».

Μία ακόμα τρυφερή σεκάνς με «το φιλί» / EPA/Joel Marklund / POOL

«Τι είναι αυτό το φιλί; Δεν θα αρέσει στην Μπριζίτ», έγραψε ένας σχολιαστής, αναφερόμενος στη σύζυγο του Μακρόν.

Κάποιοι ήταν πιο επικριτικοί. «Βρίσκω αυτή τη φωτογραφία άσεμνη, δεν είναι αντάξια ενός προέδρου και μίας υπουργού».

«Ουάου! Αυτό είναι που εγώ αποκαλώ σύσφιγξη σχέσεων στο γραφείο. Οταν φιλάω μια συνάδελφο, δεν μου αρπάζει το σβέρκο», είπε ένας άλλος.

Κάποιοι επισήμαναν ότι η Ουντεά-Καστερά συνηθίζει να φιλάει έτσι και αθλητές από τη χαρά της επιμένοντας ότι ήταν απλώς παθιασμένη με τους Αγώνες.

Η υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο των ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες, αλλά όχι λόγω της διοργάνωσης.

Ο γάλλος πρόεδρος της είχε αναθέσει δύο υπουργεία μαζί: της Παιδείας και του Αθλητισμού. Ομως, αναγκάστηκε να της αφαιρέσει το υπουργείο Παιδείας όταν η υπουργός δήλωσε ότι πήρε την κόρη της από ένα κρατικό σχολείο και την έβαλε σε ιδιωτικό, λόγω της χρόνιας «έλλειψης εκπαιδευτικών» και των απεργιών. Η δήλωση αυτή προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από την αντιπολίτευση και χρήστες των social media.

Πριν από τους Αγώνες, η Ουντεά-Καστερά εμφανίστηκε με πλήρη καταδυτική στολή και σκουφάκι κολύμβησης και βούτηξε στον Σηκουάνα για να αποδείξει ότι ο ποταμός ήταν ασφαλής για κολύμπι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...