748
Τα νέα λεωφορεία θα εξυπηρετούν 63 γραμμές, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας | ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ / IntimeNews

Σταϊκούρας: 211 νέα λεωφορεία σε περιαστικές γραμμές της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 13:18
Τα νέα λεωφορεία θα εξυπηρετούν 63 γραμμές, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας
|ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ / IntimeNews

Σταϊκούρας: 211 νέα λεωφορεία σε περιαστικές γραμμές της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 13:18

Ένα επιπλέον σημαντικό βήμα για την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας επετεύχθη με την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού του ΟΑΣΑ για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες θα εξυπηρετούνται από 211 καινούργια λεωφορεία.

Ήδη, τα πρώτα 130 λεωφορεία έχουν παραληφθεί από την ανάδοχη κοινοπραξία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπολοίπων οχημάτων. Η σταδιακή ένταξή τους στις λεωφορειακές περιαστικές γραμμές θα ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου, αρχής γενομένης από την Ανατολική Αττική.

Το νέο αμαξοστάσιο της ανάδοχης κοινοπραξίας, από το οποίο θα εκκινούν τα λεωφορεία που θα εξυπηρετούν τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές Βασίλη Οικονόμου και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΑ Γιώργο Σπηλιόπουλο.

Ο κ. Σταϊκούρας, αφού επιθεώρησε τα νέα οχήματα, δήλωσε: «Ένας πολύ σημαντικός διεθνής διαγωνισμός του ΟΑΣΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το επόμενο χρονικό διάστημα, 211 νέα λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής. Και όταν λέω το επόμενο διάστημα, εννοώ τους επόμενους 8 μήνες, ξεκινώντας από τον μήνα Αύγουστο, όπου τα πρώτα, εκτιμούμε, 30 λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Ανατολικής Αττικής.

Το σύνολο αυτών θα εξυπηρετεί 63 γραμμές. Όλα τα λεωφορεία είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ και είναι πολύ σημαντικό ότι επιτυγχάνουμε και ενισχύουμε – ακόμη περισσότερο – εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουμε θέσει, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, τον στόλο των λεωφορείων και την καθημερινότητα των πολιτών.

Έτσι, έως το τέλος του 2024, εκτός των 250 ηλεκτρικών λεωφορείων που βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα έχουμε και 211 νέα λεωφορεία στη Δυτική και Ανατολική Αττική, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Θερμά συγχαρητήρια τόσο στον ΟΑΣΑ και στη διοίκηση αυτού όσο και στον ιδιωτικό τομέα για την εξαιρετική ταχύτητα, με την οποία εργάστηκαν για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Εξαιρετικά λεωφορεία, προσβάσιμα από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε: «Σήμερα στο Αμαξοστάσιο του Κορωπίου, παρουσιάσαμε τα πρώτα καινούργια λεωφορεία που θα εξυπηρετούν την Ανατολική Αττική, αντικαθιστώντας τα παλιά. Συνολικά, 96 νέα λεωφορεία θα ανανεώσουν τον στόλο της Ανατολικής Αττικής και 115 αυτόν της Δυτικής Αττικής, φτάνοντας σε ένα σύνολο 211 νέων οχημάτων, τους επόμενους 8 μήνες. Μετά τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία που ήδη κυκλοφορούν στην Αθήνα, αυτά τα επιπλέον 211 θα εκσυγχρονίσουν περαιτέρω τον στόλο που εξυπηρετεί την Αττική.

Με την ανανέωση του στόλου θα διαθέτουμε καλύτερες συγκοινωνίες στην Αττική, βελτιώνοντας συνεχώς τα δρομολόγια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών μας. Είμαι περήφανος που συμβάλλω στην αναβάθμιση της Δημόσιας Συγκοινωνίας στην Ανατολική Αττική και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής. Υλοποιούμε τον στόχο που έχουμε θέσει για την συνολική αντικατάσταση του στόλου των λεωφορείων έως το 2027, ώστε να δώσουμε στους συμπολίτες μας, τη Δημόσια Συγκοινωνία που δικαιούνται».

Ο κ. Σπηλιόπουλος, υπογράμμισε:

«Με την επιτυχή ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού του ΟΑΣΑ για την παροχή συγκοινωνιακού έργου σε 63 περιαστικές λεωφορειακές γραμμές, 211 καινούργια λεωφορεία, εντάσσονται σταδιακά στα καθημερινά δρομολόγια.

Ακόμα ένα αποφασιστικό βήμα για την ανανέωση του στόλου και τη βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των κατοίκων και επισκεπτών της Αττικής. Συνεχίζουμε με την υποστήριξη της πολιτείας να προσθέτουμε νέα σύγχρονα οχήματα, καλύπτοντας τις ανάγκες των επιβατών και συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οργανισμού».

Ενημερωτικά στοιχεία ΟΑΣΑ:

Περιαστικές γραμμές Ανατολικής Αττικής

Έχουν παραληφθεί ήδη και τα 96 οχήματα (61 12μέτρα, 30 αρθρωτά 18μέτρα και 5 Midi 8μέτρα) τα οποία, σταδιακά, θα ξεκινήσουν από τα τέλη Αυγούστου να εκτελούν δρομολόγια σε 25 γραμμές της Ανατολικής Αττικής, αντικαθιστώντας τα παλαιά οχήματα, τα οποία είναι σήμερα σε κυκλοφορία. Πρόκειται για λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τις περιοχές Παιανία, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Γέρακας, Ραφήνα, Σπάτα, Λούτσα, Ανάβυσσος, Π. Φώκαια, Ανθούσα, Γλυκά Νερά, Μαραθώνας, Ν. Μάκρη, Βάρη, Βάρκιζα, Σαρωνίδα, Βουλιαγμένη.

Περιαστικές γραμμές Δυτικής Αττικής

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η σταδιακή προμήθεια και των υπόλοιπων 115 νέων οχημάτων (112 12μέτρα και 3 Midi 8μέτρα) που θα εκτελούν το συγκοινωνιακό έργο στις υπόλοιπες 38 γραμμές της Δυτικής Αττικής, οι οποίες εξυπηρετούν περιοχές, όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Μάνδρα, Μαγούλα, Φυλή. Ήδη, έχουν παραληφθεί τα πρώτα 34 λεωφορεία και τους επόμενους μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η προμήθεια και των υπολοίπων οχημάτων.

Η παραχώρηση του συγκοινωνιακού έργου βάσει της νέας σύμβασης με την κοινοπραξία που αναδείχθηκε από τον διεθνή διαγωνισμό του ΟΑΣΑ, έχει διάρκεια 8 έτη και όλα τα οχήματα που θα δρομολογηθούν στις γραμμές θα είναι καινούργια, ντιζελοκίνητα λεωφορεία αστικού τύπου, κατηγορίας EURO VI ή νεότερα, με χαμηλό δάπεδο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...