206
Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση κατά την οποία «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής» του ιερωμένου | InTime News /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πατέρας Αντώνιος: Σε δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην «Κιβωτό»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 17:56
Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση κατά την οποία «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής» του ιερωμένου
|InTime News /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Πατέρας Αντώνιος: Σε δίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην «Κιβωτό»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 17:56

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, για την υπόθεση σεξουαλικών πράξεων σε βάρος δύο αγοριών φιλοξενούμενων σε δομές της ΜΚΟ, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Με βούλευμα του (αριθμός 2432/ 2024) το δικαστικό συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του κληρικού για κατηγορίες που αφορούν «κατάχρηση ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Η υπόθεση αφορά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή της «Κιβωτού», και ενός 15χρονου που συνεχίζει να φιλοξενείται στην οργάνωση, οι οποίοι κατέθεσαν στις εισαγγελικές Αρχές συγκεκριμένα περιστατικά, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου είναι σύμφωνη με την πρόταση του εισαγγελέα Δημήτρη Νομικού ο οποίος ζήτησε την παραπομπή τού κληρικού σε δίκη κρίνοντας ότι «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, οι πράξεις για τις οποίες θα δικαστεί ο πατέρας Αντώνιος αφορούν για τον 19χρονο το διάστημα από Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για τον 15χρονο το καλοκαίρι του 2022, όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...