529
| Lucasfilm / Creative Protagon

«Πόλεμος των Αστρων»: Το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια πoυλήθηκε προς 175.000 δολάρια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 14:37
|Lucasfilm / Creative Protagon

«Πόλεμος των Αστρων»: Το χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια πoυλήθηκε προς 175.000 δολάρια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 14:37

Το διάσημο χρυσό μπικίνι της πριγκίπισσας Λέια, που φορούσε η αείμνηστη Κάρι Φίσερ στον «Πόλεμο των Αστρων», πουλήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου στην τιμή των 175.000 δολαρίων (161.390 ευρώ) σε δημοπρασία του οίκου  Heritage Auctions.

Το κοστούμι έγινε διάσημο χάρη στην «Επιστροφή των Τζεντάι» (1983), την τρίτη ταινία της σειράς «Πόλεμος των Αστρων», στην οποία το φορούσε η Κάρι Φίσερ, όταν υποδύθηκε την πριγκίπισσα Λέια που αιχμαλωτίστηκε από τον εγκληματία Τζάμπα Χατ, αλυσοδέθηκε και αναγκάστηκε να γίνει σκλάβα στο παλάτι του στον ερημικό πλανήτη Τατουίν.

Το σύνολο περιλαμβάνει επτά κομμάτια -τον στηθόδεσμο του μπικίνι, δύο πλάκες μπικίνι (μπρος και πίσω), δύο κρίκους για τους γοφούς, ένα βραχιόλι για το μπράτσο και άλλο ένα για τον καρπό- και σχεδιάστηκε από τον αείμνηστο Ρίτσαρντ Μίλερ, τον επικεφαλής γλύπτη της Industrial Light & Magic, της εταιρείας οπτικών εφέ που ιδρύθηκε από τον Τζορτζ Λούκας, δημιουργό του «Πολέμου των Αστρων».

Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα κοστούμια στην ιστορία του κινηματογράφου, το οποίο, είχε πουληθεί και πάλι στο παρελθόν σε δημοπρασίες και είχε βγει για  τελευταία φορά στο σφυρί σε δημοπρασία αναμνηστικών του «Πολέμου των Αστρων», το 2015, όπου έπιασε την τιμή των  96.000 δολαρίων (88.685 ευρώ), γράφει στον Guardian η Κλερ Κίναν.

Η Κάρι Φίσερ (κόρη της ηθοποιού και τραγουδίστριας Ντέμπι Ρέινολντς) ήταν μια ανασφαλής 19χρονη ηθοποιός όταν εμφανίστηκε ως πριγκίπισσα Λέια στην πρώτη ταινία της σειράς. Σε συνέντευξή της στο npr.org το 2016, αποκάλυψε πως όταν ο Λούκας τής έδειξε για πρώτη φορά το μπικίνι, νόμισε ότι «της έκανε πλάκα» και είπε ότι ένιωθε «σχεδόν γυμνή, κάτι που δεν είναι επιλογή στυλ» για την ίδια.

Ο Μίλερ πρόσθεσε μαλακό υλικό στο κοστούμι, ώστε η Φίσερ να νιώθει πιο άνετα φορώντας το. «Ωστόσο, και πάλι δεν της άρεσε. Δεν την κατηγορώ», είπε κάποτε ο δημιουργός του μπικίνι σε συνέντευξή του. «Εβαλα δέρμα στο πίσω μέρος του για να τη βοηθήσω να νιώθει καλύτερα», εξήγησε.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκε επίσης μια μινιατούρα αεροσκάφους που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη ταινία «Μια Νέα Ελπίδα» στην τιμή των 1,55 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (1,431 εκατ. ευρώ). Το Y-Wing Starfighter, που βοήθησε στην πτώση του Death Star στη «Νέα Ελπίδα» ήταν μία από τις δύο μινιατούρες που δημιουργήθηκαν για την παραγωγή της ταινίας.

Σχεδιάστηκε από τον αμερικανό καλλιτέχνη Κόλιν Κάντγουελ στον οποίο ο Τζορτζ Λούκας εξήγησε ότι ήθελε το αεροσκάφος της ταινίας να έχει «ευδιάκριτο σχήμα έτσι ώστε το κοινό να μπορεί αμέσως να καταλάβει αν το αεροπλάνο ανήκε στους “καλούς” ή τους “κακούς”», σύμφωνα με τη δήλωσης του οίκου Heritage Auctions.

Η δημοπρασία περιλάμβανε, επιπλέον, μια αφίσα της ταινίας «Σταρ Τρεκ Νο 4: Επιστροφή στο Παρόν», του Μπομπ Πικ, η οποία πουλήθηκε στην τιμή των 106.250 δολαρίων (98.090 ευρώ), ένα σφυρί του Θωρ από το «Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος» της Marvel, το οποίο πωλήθηκε 81.250 δολάρια (75.013 ευρώ) και ένα κράνος πολεμιστή από το  «Mandalorian», που αγοράστηκε έναντι 40.000 δολαρίων  (36.935 ευρώ).

Ακόμη, το ραβδί που χρησιμοποίησε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ στο «Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν» πουλήθηκε 52.000 δολάρια (48.013 ευρώ), ενώ ένα ρούχο που φορούσε ο Μακόλεϊ Κάλκιν στην πρώτη ταινία «Μόνος στο Σπίτι» πουλήθηκε 47.500 δολάρια (43.857 ευρώ)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...