279
Κάρολος και Καμίλα, το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας – το Μπάκιγχαμ απορροφά πολύ δημόσιο χρήμα κάθε χρόνο ώστε να υπάρχει | Eddie Mulholland/Pool via REUTERS

Χαλκέντερος αποδεικνύεται ο Κάρολος της Αγγλίας

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 09:55
Κάρολος και Καμίλα, το βασιλικό ζεύγος της Βρετανίας – το Μπάκιγχαμ απορροφά πολύ δημόσιο χρήμα κάθε χρόνο ώστε να υπάρχει
|Eddie Mulholland/Pool via REUTERS

Χαλκέντερος αποδεικνύεται ο Κάρολος της Αγγλίας

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 09:55

Υπερβολές και όρους που, φευ, διατηρούν την αυστηρή ιστορική σημασία τους χρησιμοποίησαν τα βρετανικά media για να χαρακτηρίσουν τον βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Γ’, ο οποίος ως άνθρωπος αποδεικνύεται χαλκέντερος, παρά τον καρκίνο του.

To έντυπο Sun τον έχρισε… «ήρωα της εργατικής τάξης» επειδή αντεπεξήλθε στον «επικό φόρτο εργασίας», ενώ o ανταποκριτής της μιλανέζικης Corriere della Sera παρασύρθηκε και αυτός μεταδίδοντας τα καθέκαστα και τον βάφτισε… «σταχανοβίτη».

Το θέμα, ωστόσο, δεν έχει σχέση με την ταξική συνείδηση των προλεταρίων, ούτε με την υπερκάλυψη από πλευράς εργατών του κεντρικά σχεδιασμένου πλάνου της σοσιαλιστικής παραγωγής. Για την περιουσία του βασιλιά μιλάμε εδώ, για τα έσοδα και τα έξοδα του Μπάκιγχαμ, για τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, κ.λπ.

Λοιπόν, παρά την ασθένειά του, μέσα σε μόλις έναν χρόνο βασιλείας του ο Κάρολος διεκπεραίωσε 464 επίσημες υποχρεώσεις, συμμετείχε σε 188 γεύματα και απογευματινά τσάγια με σημαντικούς καλεσμένους και δαπάνησε 1,55 εκατ. ευρώ σε χαρτί αλληλογραφίας και γραμματόσημα.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και αφορούν τα οικονομικά του έδειξαν ότι ο Κάρολος έβγαλε πολύ χρήμα από τις επενδύσεις του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς, ως οικολόγος, ήταν εξαρχής φανατικός υποστηρικτής της αιολικής ενέργειας.

Οσον αφορά την ενίσχυσή του με κρατικό χρήμα, επιβεβαιώνεται ότι θα λάβει περισσότερα από 53,5 εκατ. ευρώ, κάτι που συνιστά αύξηση 53%. Τα δε ακίνητα του Στέμματος αξίζουν 1,3 δισ. ευρώ.

Στα έξοδα τώρα. Η στέψη του Καρόλου κόστισε περί το ένα εκατ. ευρώ, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε στα 2,62 εκατ. ευρώ, η λάτρα του Μπάκιγχαμ κόστισε 1,31 εκατ. ευρώ και το φαγοπότι 1,79 εκατ. ευρώ. Το ταξιδιωτικό κόστος αυξήθηκε και ανήλθε σε περίπου 4 εκατ. ευρώ. Συνολικά, οι δαπάνες του Μπάκιγχαμ ανήλθαν σε ποσό περί τα 105 εκατ. ευρώ εν μέσω της κρίσης κόστους ζωής στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...