848
| In Time News

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά την επίθεση σε εργαζόμενη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2024, 18:27
|In Time News

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά την επίθεση σε εργαζόμενη

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2024, 18:27

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη με τον Παύλο Πολάκη να τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος μετά το νέο επεισόδιο λεκτικής βίας στο οποίο πρωταγωνίστησε ο «αψύς Σφακιανός» –με αυτή τη φράση δικαιολογούσε επί πολλά έτη ο Αλέξης Τσίπρας τις ρητορικές εξάρσεις του συντρόφου του– κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία.

Η λιτή ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου περιορίστηκε να κάνει γνωστό πως «μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο».

Εκείνο που δεν αναφέρεται στην επίσημη κομματική ενημέρωση είναι ότι ο βουλευτής Χανίων προέβη σε προσωπικούς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά συνεργάτιδος του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Είναι χαρακτηριστικό πως τα λεγόμενα του κ. Πολάκη ανάγκασαν τη συνάδελφό του Αθηνά Λινού να ζητήσει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του πρώτου, με δάκρυα στα μάτια.

⇒ Διαβάστε: Bullying Πολάκη σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη – Ζήτησε συγγνώμη κλαίγοντας η Λινού

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Παύλο Πολάκη ήρθε λίγα μόλις λεπτά πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΚΟ, γεγονός που σημαίνει ότι –κανονικά– ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να παρέμβει στη διαδικασία.

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου το κόμμα πλέον αριθμεί 35 βουλευτές, δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για το γεγονός.

Ζήτησαν την αποπομπή του Μαρινάκης και Αδωνις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε τη λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη με ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά το περιστατικό, ζητώντας παράλληλα τη διαγραφή του κ. Πολάκη, ο οποίος το απόγευμα παρέμενε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδος του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

»Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου» ανέφερε αρχικά ο κ. Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κυρίας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, του οποίου η βοηθός ήταν το θύμα της επίθεσης Πολάκη, διερωτήθηκε κι εκείνος αν και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει «την επαίσχυντη συμπεριφορά» του βουλευτή.

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να ζητήσει τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του βουλευτή. «Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Του κόβουν τον μισό μισθό

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας επέβαλε στον Παύλο Πολάκη την ποινή της περικοπής του μισθού του κατά το ήμισυ.

Δήλωσε μάλιστα πως ντρέπεται που αναγκάζεται να ασχολούται «με τέτοιους συνάδελφους» και χαρακτήρισε το περιστατικό που προηγήθηκε «απεχθές και αηδιαστικό».

«Αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον Κοινοβουλευτισμό, όπως αυτός εκπροσωπείται από τον Πολάκη. Ταπεινωτική, υβριστική συμπεριφορά. Παύει να γίνεται ανεκτή. Ανυπόφορο. Δε θα επιτρέψω σε κανέναν να βυθίζει διαρκώς την εικόνα μας προς τον βούρκο του. Θα εξαντλήσω τη βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής. Απρεπής συμπεριφορά», τόνισε ο κ. Τασούλας και προειδοποίησε: «Εάν συνεχίσει, θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Θα έχουμε και αυστηρότερα μέτρα εάν συνεχίσει».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επικρότησε τη στάση και την τοποθέτηση του κ. Τασούλα και καταδίκασε τη συμπεριφορά Πολάκη. Ανακοίνωση καταδίκης του πρώην υπουργού υπήρξε και από τη Νέα Αριστερά.

«Μόνο ο λαός διαγράφει» απαντά ο Πολάκης

Στην πρώτη του αντίδραση ο βουλευτής παρέπεμψε σε βίντεο της επίμαχης παρέμβασής του στη Βουλή, αμφισβητώντας, ευθέως, την καταδίκη της στάσης του για τα όσα είπε.

«Για αυτην την τοποθετηση με διεγραψαν απο την Κοινοβουλευτικη ομαδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου εβαλε ποινη μισο μισθο ο Τασουλας!! ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ! Στησιμο κανονικο! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ! Μονο ο λαος διαγραφει!!» έγραψε στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία του ίδιου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...