261
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 73.161, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ | Stringer / SOOC

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – Οδηγός για τους υποψήφιους

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2024, 18:13
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανήλθε σε 73.161, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ
|Stringer / SOOC

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ – Οδηγός για τους υποψήφιους

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουλίου 2024, 18:13

Λίγο μετά τις πέντε και μισή το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στις Σχολές Ανώτερης Εκπαιδευτικής Κατάρτισης.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών μέσω της σχετικής πλατφόρμας, στη διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επιπλέον, όσοι υποψήφιοι είχαν εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αποστολή των SMS είχει αρχίσει το ίδιο απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.161, εκ των οποίων 61.985 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 11.176 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Συνολικά, εισήχθησαν στα ΑΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 63.412 υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

Για τα αποτελέσματα των ΣΑΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Στην ίδια ιστοσελίδα θα υπάρχει σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...