293
φωτ. αρχείου | INTIMEnews

Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας της Ελενας Ακρίτα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 14:57
φωτ. αρχείου
|INTIMEnews

Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής: Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας της Ελενας Ακρίτα

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 14:57

Την άρση ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενας Ακρίτα, εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στη μήνυση της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι κατά της βουλευτού.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας την Τετάρτη,  η ίδια η Έλενα Ακρίτα, δήλωσε ότι επιθυμεί την άρση της ασυλίας της προκειμένου να δώσει τον δικαστικό αγώνα.

«Η παραίτηση από την ασυλία είναι για εμένα μια αυτονόητη πράξη ευθύτητας, αισθήματος ισότητας και σεβασμού προς τη Δικαιοσύνη», αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, αναφορικά με τα εισαγγελικά αιτήματα περί άρσης της ασυλίας της.

«Εφόσον η Δικαιοσύνη αποφασίζει να ελέγξει αντιπρόσωπο του ελληνικού λαού για όσα ανάρτησε στο Διαδίκτυο, θα πρέπει καθεμιά και καθένας από εμάς να διευκολύνουμε και αυτό το δικαστικό έργο.

Τα ανωτέρω ισχύουν πολύ περισσότερο στη δική μου περίπτωση, η οποία στη μακρά δημοσιογραφική και συγγραφική μου πορεία δεν έχω τελέσει κανένα απολύτως ποινικό αδίκημα.

Παραιτούμενη από την ασυλία μου και προσερχόμενη να δώσω αυτούς τους δικαστικούς αγώνες, διεκδικώ και πάλι την ακώλυτη ενάσκηση της ελευθερία της έκφρασης, όπως κάθε πολίτης που έχει το καθήκον να ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα του δημόσιου βίου και να μη σιωπά.

Κατά τη δική μου θεώρηση, το υπέρτατο αξίωμα στη Δημοκρατία είναι αυτό του πολίτη. Ως πολίτης, λοιπόν», δηλώνει, «είμαι έτοιμη να κριθώ κι εγώ επί ίσοις όροις από τα δικαστήρια, για τα οποία εκφράζω και την εμπιστοσύνη μου, όχι μόνο σε αυτήν τη συγκυρία, αλλά και διαχρονικά».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται ομόφωνα την άρση ασυλίας της κυρίας Ακρίτα και για μια ακόμα υπόθεση η οποία αφορά μήνυση από δημοσιογράφο.

Τέλος, η Επιτροπή εισηγείται την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη, για υπόθεση σχετιζόμενη με δήλωση πόθεν έσχες την περίοδο που υπηρετούσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...