319
Η Κάμαλα Χάρις στην έδρα της προεκλογικής της εκστρατείας στο Ντέλαγουεαρ, η οποία μέχρι την Κυριακή ήταν του Τζο Μπάιντεν | Erin Schaff/Pool via REUTERS

Τραμπ κατά Χάρις: Ανέλαβε «παράνομα» το προεκλογικό ταμείο του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 12:28
Η Κάμαλα Χάρις στην έδρα της προεκλογικής της εκστρατείας στο Ντέλαγουεαρ, η οποία μέχρι την Κυριακή ήταν του Τζο Μπάιντεν
|Erin Schaff/Pool via REUTERS

Τραμπ κατά Χάρις: Ανέλαβε «παράνομα» το προεκλογικό ταμείο του Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 12:28

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή την Τρίτη κατά της Κάμαλα Χάρις, κατηγορώντας την ότι παραβίασε τους νόμους για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της και ότι απέκτησε παράνομα τον έλεγχο των κονδυλίων που είχε συγκεντρώσει ο Τζο Μπάιντεν.

Στα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας του αμερικανού προέδρου, βρίσκονταν 91 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τον Guardian.

Στην καταγγελία, ο γενικός σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ, Ντέιβιντ Γουόρινγκτον, υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν δεν μπορούσε να αλλάξει το όνομα της προεκλογικής επιτροπής από «Μπάιντεν για Πρόεδρος» σε «Χάρις για Πρόεδρος» μόλις αποχώρησε από την προεδρική κούρσα την Κυριακή.

«Πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια παράνομη συνεισφορά 91,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον έναν προεδρικό υποψήφιο στον άλλο, δηλαδή από την παλιά εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν στη νέα εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις. Αυτή η κίνηση χλευάζει τους νόμους για τη χρηματοδότηση μίας προεκλογικής εκστρατείας», ανέφερε στην οκτασέλιδη καταγγελία.

«Οι ομοσπονδιακοί υποψήφιοι απαγορεύεται να κρατούν εισφορές για εκλογές στις οποίες δεν συμμετέχουν», προστίθεται. «Ο Μπάιντεν δεν έχει δείξει καμία πρόθεση να επιστρέψει ή να επαναπροσδιορίσει τα χρήματα που έχει ήδη λάβει», συνέχισε.

Ειδικοί σημείωσαν ότι η καταγγελία δύσκολα θα ληφθεί σοβαρά από την Εκλογική Επιτροπή.

Δείχνει όμως, ότι η εκστρατεία του Τραμπ αναζητά οποιονδήποτε τρόπο να επιβραδύνει τη δυναμική που μπόρεσε να δημιουργήσει η Χάρις με ψηφοφόρους και δωρητές, από τη στιγμή που έγινε η εν δυνάμει υποψήφια των Δημοκρατικών.

Η στρατηγική του Τραμπ, σύμφωνα με αναλυτές, περιελάμβανε το άνοιγμα νέων νομικών αγώνων για να προσπαθήσει να αποτρέψει την Χάρις από την πρόσβαση στα κεφάλαια του Μπάιντεν.

Σε περίπτωση που η Εκλογική Επιτροπή έκρινε τη μεταβίβαση των κονδυλίων παράνομη, τότε ο Τραμπ θα ζητούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου ή παραπομπής της Χάρις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το προεκλογικό επιτελείο της Χάρις σημείωσε ότι η μεταβίβαση των κονδυλίων είναι απολύτως νόμιμη.

Τόνισε επίσης, ότι η αντιπρόεδρος συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές τις 36 ώρες από τότε που ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα των εκλογών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...