353
Ο Εμανουέλ Μακρόν μιλά στη σύσκεψη της ΔΟΕ για την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Δευτέρα | REUTERS/Stephanie Lecocq

Μακρόν: Η κυβέρνηση θα αλλάξει μετά τους Ολυμπιακούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 10:40
Ο Εμανουέλ Μακρόν μιλά στη σύσκεψη της ΔΟΕ για την Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Δευτέρα
|REUTERS/Stephanie Lecocq

Μακρόν: Η κυβέρνηση θα αλλάξει μετά τους Ολυμπιακούς

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 10:40

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι θα διατηρήσει την κεντρώα υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στα μέσα Αυγούστου ώστε να αποφευχθούν προβλήματα στη μεγάλη διοργάνωση.

Ο γάλλος πρόεδρος απέρριψε έτσι, την προσπάθεια της αριστερής συμμαχίας να ορίσει πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωσή του σε τηλεοπτική συνέντευξη έγινε λίγο μετά την πρόταση του αριστερού συνασπισμού που κέρδισε τις περισσότερες ψήφους στις βουλευτικές εκλογές, να γίνει πρωθυπουργός η Λουσί Καστέ, μία ελάχιστα γνωστή δημόσια λειτουργό.

Ο Μακρόν είπε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση «θα χειριστεί τις τρέχουσες υποθέσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων», που λήγουν στις 11 Αυγούστου.

Όταν ρωτήθηκε για την Καστέ, ο Μακρόν είπε στο France 2: «Δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα δεν είναι το όνομα. Το θέμα είναι: ποια πλειοψηφία μπορεί να προκύψει στην (εθνική) συνέλευση;

Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, δεν είμαστε σε θέση να αλλάξουμε τα πράγματα, γιατί θα προκαλούσαμε προβλήματα».

Δεν υπάρχει σταθερό χρονοδιάγραμμα για το πότε ο Μακρόν πρέπει να ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές άφησαν την εθνική συνέλευση χωρίς κυρίαρχο πολιτικό μπλοκ στην εξουσία για πρώτη φορά στη σύγχρονη δημοκρατία της Γαλλίας, σημείωσε ο Guardian.

Ο Μακρόν έχει τον λόγο για το άτομο που θα διοριστεί πρωθυπουργός, το οποίο όμως, θα χρειαζόταν την υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών.

Ποια είναι η Καστέ

Η Λουσί Καστέ είναι 64 ετών, οικονομολόγος, διευθύντρια οικονομικών υποθέσεων στον Δήμο του Παρισιού και συμμετέχει ενεργά σε οργανώσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα.

Η Καστέ αποφοίτησε από το Sciences Po, το London School of Economics και την Εθνική Σχολή Διοίκησης της Γαλλίας.

Εχει εργαστεί στη γενική διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών και στην Tracfin, τη μονάδα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο επαίνεσε τους αγώνες της για την βελτίωση και σωστή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και του οικονομικού εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...