302
Ακτιβιστές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στο Κογκρέσο, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς | REUTERS/Michael A. McCoy

Κογκρέσο: Εβραίοι διαδήλωσαν κατά του Νετανιάχου – εκατοντάδες συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 10:06
Ακτιβιστές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στο Κογκρέσο, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς
|REUTERS/Michael A. McCoy

Κογκρέσο: Εβραίοι διαδήλωσαν κατά του Νετανιάχου – εκατοντάδες συλλήψεις

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουλίου 2024, 10:06

Η αστυνομία του Καπιτωλίου συνέλαβε ακτιβιστές που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου την Τρίτη.

Η καθιστική διαμαρτυρία έγινε την παραμονή της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Κογκρέσου.

Οι διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα της οργάνωσης «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη», φόραγαν κόκκινα μπλουζάκια που ανέγραφαν συνθήματα όπως «όχι στ’ όνομά μας», ή «οι Εβραίοι λένε σταματήστε να εξοπλίζετε το Ισραήλ».

Κάποιοι κράταγαν πλακάτ με συνθήματα όπως «κατάπαυση του πυρός τώρα», ή «αφήστε τη Γάζα να ζήσει».

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτές – EPA/MICHAEL REYNOLDS

Περισσότερες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού, που θα συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν, την Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ομιλία που θα εκφωνήσει απόψε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, θα είναι η τέταρτη της καριέρας του. Κανένας άλλος ξένος ηγέτης δεν έχει δώσει τόσες ομιλίες στο Κογκρέσο.

Η αμερικανική ΜΚΟ «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» ανακοίνωσε ότι «τους τελευταίους εννέα μήνες, γίναμε μάρτυρες αναρίθμητων φρικαλεοτήτων στη Γάζα, που διαπράχθηκαν στ’ όνομά μας και χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνησή μας».

Η συλλογικότητα ανέφερε πως από τους 400 συμμετέχοντες στη διαδήλωση, αστυνομικοί συνέλαβαν «πάνω από 300».

Η αστυνομία έκανε γνωστό πως συνελήφθησαν «κατά προσέγγιση 200» ακτιβιστές.

«Είπαμε στους ανθρώπους αυτούς, που είχαν εισέλθει νομίμως, να σταματήσουν (να διαδηλώνουν), διότι σε διαφορετική περίπτωση θα συλλαμβάνονταν. Δεν συμμορφώθηκαν. Οι διαδηλώσεις εντός κτιρίων του Κογκρέσου απαγορεύονται από τον νόμο», σημείωσε η αστυνομία του Καπιτωλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...