524
O κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου-ποταμό την Τρίτη από τα γραφεία του κόμματός του, MHP | ΥοuΤube/tr724

Μπαχτσελί ωρυόμενος: Παραλήρημα σκοταδιστή οι δηλώσεις Δένδια – «Παράδειγμα ανηθικότητας» η Βανδή

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2024, 14:37
O κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου-ποταμό την Τρίτη από τα γραφεία του κόμματός του, MHP
|ΥοuΤube/tr724

Μπαχτσελί ωρυόμενος: Παραλήρημα σκοταδιστή οι δηλώσεις Δένδια – «Παράδειγμα ανηθικότητας» η Βανδή

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2024, 14:37

Ο «γκρίζος λύκος» Ντεβλέτ Μπαχτσελί (κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν ως επικεφαλής των εθνικιστών του MHP) «ξαναχτύπησε» και έναν μήνα μετά τις «υποσχέσεις»-απειλές του ότι θα πάρει πίσω τη Θεσσαλονίκη, τη Δυτική Θράκη και τα νησιά (θυμηθείτε τις στο βίντεο κάτω), επανήλθε δριμύτερος: «βάφτισε» την Κύπρο τουρκική, έθεσε ξανά θέμα κυριαρχίας για μία σειρά από ελληνικά νησιά και επιτέθηκε με ιταμούς χαρακτηρισμούς -κατά την προσφιλή συνήθεια των Τούρκων τελευταία- στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Νίκο Δένδια.

Από τα «πυρά» του κυβερνητικου εταίρου του Ερντογάν δεν γλίτωσε ούτε η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή -τα τραγούδια της οποίας δεν ακούγονται πια στη γείτονα μετά την επεισοδιακή ματαίωση της συναυλίας της στη Σμύρνη λόγω… Ατατούρκ.

Την ημέρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το νέο σκηνικό έντασης με τον «συνωστισμό» πολεμικών πλοίων ανοικτά της Κάσου, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για να διερωτηθεί, με συγκεκριμένη στόχευση και -εννοείται- σε συνεννόηση με τον Ερντογάν, για τη σκοπιμότητα των προσπαθειών ελληνοτουρκικής προσέγγισης: «Πρέπει να εξεταστεί με προσοχή πόσο μπορούν να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας», ήταν η σχετική αναφορά του.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «παραλήρημα σκοταδιστή» τις δηλώσεις Δένδια για την Κύπρο και αντίστοιχα «παράδειγμα ανηθικότητας» τη Δέσποινα Βανδή, που δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Ο έλληνας υπουργός Αμυνας κ. Δένδιας βρίσκεται σε παραλήρημα. Η Τουρκία θα στέκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου, η οποία είναι τουρκική», αναφώνησε και στον ίδιο επιθετικό τόνο κλιμάκωσε την επίθεσή του στον ιδιαίτερα ενοχλητικό -όπως προκύπτει- στην Αγκυρα, Νίκο Δένδια, λέγοντας:

«Το γεγονός ότι ο έλληνας υπουργός Άμυνας, ο οποίος επισκέφθηκε τη Νότια Κύπρο τις προάλλες, συκοφάντησε τους εορτασμούς της 50ης επετείου ως “γιορτή ντροπής των Τουρκοκυπρίων” και εξέφρασε τη δυσφορία του για την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, θα πρέπει να θεωρηθεί ως αγένεια, δειλία και καθαρή θρασύτητα.

»Ο χαρακτηρισμός των εορτασμών των 50 χρόνων (σ.σ. από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο) ως “γιορτές ντροπής” είναι το παραλήρημα ενός σκοταδιστή, ο παραλογισμός ενός ανεκδιήγητου ανθρώπου.

»Η Ειρηνευτική Επιχείρηση της 20ης Ιουλίου [όπως αποκάλεσε τον «Αττίλα» στην Κύπρο] τερμάτισε τις απόπειρες γενοκτονίας των Τουρκοκυπρίων, έκανε τα μέλη της ΕΟΚΑ να πληρώσουν ένα τίμημα, απέτρεψε τη μετατροπή της Κύπρου σε ελληνικό νησί, εξασφάλισε την ύπαρξη των Τουρκοκυπρίων και άνοιξε την πόρτα στη μετέπειτα 50ετή περίοδο ειρήνης και σταθερότητας.

»Ως εκ τούτου, οι εχθροί των Τούρκων είναι ανήσυχοι, πονούν και ο ύπνος τους έχει διαταραχθεί. Το χρόνιο κυπριακό πρόβλημα είναι έργο αυτών που φοβούνται τη λύση. Κάθε φορά, ήταν η ελληνική πλευρά που δεν ευνοούσε τη λύση».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο δεύτερο πιο μισητό πρόσωπο εσχάτως  στην Τουρκία μετά τον κ. Δένδια, τη Δέσποινα Βανδή (εξαιτίας της άρνησής της να τραγουδήσει μπροστά στη γιγαντοαφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ), ο Μπαχτσελί μίλησε για «ασέβεια» και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της ως «παράδειγμα ανηθικότητας» που δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας.

«Η ασέβεια μιας ελληνίδας τραγουδίστριας προς τη σημαία μας και την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ στο Τσεσμέ, όπως και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα νησιά που είναι υπό την κυριαρχία μας, δοκιμάζουν την υπομονή μας και αποτελούν παράδειγμα της λογικής του “εισβολέα” και της πρωτόγονης στάσης τους», τόνισε και πλέον κατέληξε ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν,  «πρέπει να εξεταστεί με προσοχή πόσο μπορούν να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας με τον γείτονα που έχει αυτή τη λογική».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...