488
«Εχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι η Κάμαλα Χάρις θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο» δήλωσε η Νάνσι Πελόζι (φωτ. αρχείου) | ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/SHAWN THEW

Στο πλευρό της Χάρις και η Πελόζι: «Θα μας οδηγήσει στη νίκη»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 22:50
«Εχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι η Κάμαλα Χάρις θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο» δήλωσε η Νάνσι Πελόζι (φωτ. αρχείου)
|ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA/SHAWN THEW

Στο πλευρό της Χάρις και η Πελόζι: «Θα μας οδηγήσει στη νίκη»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 22:50

PΗ πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε (με κάποια καθυστέρηση) τη Δευτέρα, μία ημέρα μετά την παραίτηση Μπάιντεν από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

«Με πολύ μεγάλη υπερηφάνεια και απεριόριστο ενθουσιασμό για το μέλλον της χώρας μας υποστηρίζω την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ», έγραψε η Πελόζι σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X.

«Η ενθουσιώδης υποστήριξή μου για την Κάμαλα Χάρις είναι επίσημη, προσωπική και πολιτική», τόνισε, για να προσθέσει:

«Επισήμως, έχω δει τη δύναμη και το θάρρος της Χάρις ως υπέρμαχο των εργαζομένων, ιδιαίτερα δε τον αγώνα της για το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει. Προσωπικά, γνωρίζω την Κάμαλα Χάρις εδώ και δεκαετίες ως έναν άνθρωπο με ισχυρές αξίες, πίστη και δέσμευση να προσφέρει. Πολιτικά, μην έχετε καμία αμφιβολία: Η Χάρις ως γυναίκα στην πολιτική είναι εξαιρετικά οξυδερκής και έχω πλήρη εμπιστοσύνη ότι θα μας οδηγήσει στη νίκη τον Νοέμβριο».

Το μήνυμα της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κλείνει με μία έκκληση προς το στρατόπεδο των Δημοκρατικών –που επίσημα θα καταλήξει στον υποψήφιο που θα συγκρουστεί με τον Τραμπ σε συνέδριο του κόμματος τον Αύγουστο– για ενότητα, ενώ η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί με θερμά λόγια και στον Τζο Μπάιντεν, έναν από τους «πιο σημαντικούς προέδρους στην Ιστορία» των ΗΠΑ.

Πρώτη ομιλία της Κάμαλα Χάρις μετά την απόσυρση Μπάιντεν

Με την εκτίμηση αυτή συμφώνησε και η ίδια η Κάμαλα Χάρις, σημειώνοντας πως η πολιτική κληρονομιά του Μπάιντεν ως προέδρου των ΗΠΑ είναι «απαράμιλλη στη σύγχρονη Ιστορία» στην πρώτη της ομιλία μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου ότι αποσύρεται από την κούρσα των προεδρικών εκλογών και υποστηρίζει την υποψηφιότητά της.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε, ωστόσο, να αναφερθεί στην υποψηφιότητά της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η κληρονομιά του Τζο Μπάιντεν τα τελευταία τρία χρόνια είναι απαράμιλλη στη σύγχρονη Ιστορία. Σε μία θητεία, έχει ήδη έναν καλύτερο απολογισμό σε σχέση με τους περισσότερους προέδρους που έκαναν δύο θητείες

»Κάθε ημέρα, ο πρόεδρός μας, Τζο Μπάιντεν, δίνει μάχη για τον αμερικανικό λαό και εμείς είμαστε βαθιά, βαθιά ευγνώμονες για την υπηρεσία του στο έθνος μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η Χάρις κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο προς τιμήν αθλητών των πανεπιστημίων.

Η ίδια έκανε γνωστό, πάντως, πως αργότερα τη Δευτέρα πρόκειται να επισκεφτεί τα μέχρι πρότινος κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, στο Ντέλαγουερ, που τώρα θα είναι η έδρα της δικής της καμπάνιας.

Ενημέρωσε, επίσης, πως ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 την περασμένη εβδομάδα, νιώθει καλύτερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...