416
Με το πειραματικό GR Yaris πριν λίγες μέρες στο Festival of Speed |

Στο τιμόνι ο Mr Bean δεν κάνει πλάκα

Με το πειραματικό GR Yaris πριν λίγες μέρες στο Festival of Speed
|

Στο τιμόνι ο Mr Bean δεν κάνει πλάκα

Αν οι σκηνές άπειρου γέλιου, οι φάρσες και οι κωμικές ταινίες είναι αυτές που έκαναν τον Mr Bean παγκοσμίως γνωστό, τότε είναι η αγάπη του για την αυτοκίνηση που τον έκανε πειστικό ανάμεσα στους ενθουσιώδεις του σπορ. Για παράδειγμα, η εμφάνισή του τις προηγούμενες μέρες στο Festival of Speed μέσα στο πειραματικό GR Yaris Η2 είναι απλώς μία από τις πολλές που δείχνουν μπολιασμένη κουλτούρα για τα σπορ αυτοκίνητα. Ο ίδιος είναι κάτοχος διαφόρων ιδιαίτερων αυτοκινήτων και δεν κρύβει το σοβαρό του πάθος για αυτά.

Οι πικρόχολοι ίσως θυμούνται το περιστατικό που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, όταν ο Mr Bean είχε τρακάρει ένα από τα πιο ακριβά και θρυλικά σπορ αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ, το McLaren F1 του ’97. Ιδιοκτήτης ήταν ο άνθρωπος, δικό του το αυτοκίνητο, και συνέβη ένα ατυχές συμβάν – σιγά τo προπατορικό αμάρτημα. Το τι άκουσε από τους αδέκαστους του καναπέ δεν λέγεται. Eντάξει, δύσκολο υπεραυτοκίνητο το McLaren F1, χωρίς ηλεκτρονικά, το ξανατράκαρε και μετά το πούλησε – με κέρδος 

Οι φωτογαφίες από το ατύχημα, κάποτε, με McLaren στάθηκε η αφορμή να ξεσπάσουν οι «Σουμάχερ» του καναπέ

Ομως ο Ρόουαν Ατκινσον ανέκαθεν διέθετε εκλεπτυσμένο γούστο και μια προσγειωμένη αντίληψη επί των αυτοκινήτων που έχει στο γκαράζ του, όπου φιλοξενούνται πολλά και ιδιαίτερα. Οπως είχε δηλώσει, «δεν θεωρώ τον εαυτό μου συλλέκτη. Με καταθλίβει η ιδέα ότι τέτοια αυτοκίνητα είναι κάπου κρυμμένα σαν έργα τέχνης προς επένδυση ή χρυσός σε θυρίδες της Ελβετίας».

Από το γκαράζ του 69χρονου πολυεκατομμυριούχου βρετανού ηθοποιού έχουν περάσει πάμπολλα «κοσμήματα», όπως Lancia Delta Integrale, Ηonda NSX (2000), Rolls-Royce Phantom Coupe, Lancia Thema 8.32, Aston Martin Vantage (1977), Μercedes SLS-AMG, BMW 328 (1939) και άλλα.

Μερικά από τα αυτοκίνητα της συλλογής του Mr Bean – παρότι ο ίδιος δεν δηλώνει «συλλέκτης»

Τι υπάρχει ακόμη μέσα στο υπόστεγο, τι άλλο έχει προστεθεί ή τι έχει φύγει δεν είναι ακριβές. Αλλωστε ο Mr Bean, χορτάτος και χαμηλών τόνων, δεν έχει κανένα λόγο να κάνει το λεγόμενο «bragging». Πάντως «κανονικό» GR Yaris και όχι υδρογονοκινούμενο, όπως αυτό με το οποίο οδήγησε στο Goodwood με τον Οζιέ ως συνοδηγό, έχει φροντίσει να ψωνίσει.

Κοινωνικός μεν, μετρημένος δε και σοβαρός. Αλλωστε η καλή κωμωδία συνήθως από τέτοιους τύπους παράγεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...