488
Ο καρχαρίας της ταινίας δεν θα επιτεθεί στους κολυμβητές, αλλά οι φόβοι για τα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα παραμένουν | Netflix

Ταινία με επίθεση καρχαρία στον Σηκουάνα αναστατώνει τους Γάλλους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 15:10
Ο καρχαρίας της ταινίας δεν θα επιτεθεί στους κολυμβητές, αλλά οι φόβοι για τα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα παραμένουν
|Netflix

Ταινία με επίθεση καρχαρία στον Σηκουάνα αναστατώνει τους Γάλλους

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2024, 15:10

Επιθυμώντας εμμονικά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγωνισμάτων κολύμβησης στον Σηκουάνα, μια αλαζονική και ανεύθυνη δήμαρχος του Παρισιού αγνοεί τις προειδοποιήσεις ότι ένας τερατώδης ανθρωποφάγος καρχαρίας παραμονεύει στα βάθη του λασπώδους ποταμού.

Μόνο όταν τα σαγόνια του αρχίζουν να καταβροχθίζουν αθλητές του τριάθλου η δήμαρχος συνειδητοποιεί ότι το όνειρό της έχει μετατραπεί σε εφιάλτη. Οχι, η ιστορία δεν είναι πραγματική – και η εμμονική δήμαρχος δεν είναι η Αν Ινταλγκό, παρότι η διεξαγωγή υδάτινων αγωνισμάτων στον ποταμό είναι μια από τις ιδέες που υποστηρίζει.

Αλλά οι ομοιότητες κάποιων χαρακτήρων της νέας ταινίας τρόμου του Netflix «Under Paris» με πραγματικά πρόσωπα δεν είναι εντελώς συμπτωματική. Η σημερινή δήμαρχος της πόλης αψήφησε όσους φοβούνται ότι ο μολυσμένος Σηκουάνας δεν είναι ασφαλής για τους κολυμβητές, κάνοντας επιδεικτικά μια βουτιά στα νερά του αυτή την εβδομάδα.

Οπως επισημαίνουν οι Times του Λονδίνου, οι μετρήσεις του E. coli και άλλων βακτηρίων έχουν πέσει σε επίπεδα που θεωρούνται ασφαλή τις τελευταίες εβδομάδες, χάρη στην ανάπαυλα των ασυνήθιστα έντονων καλοκαιρινών βροχοπτώσεων και στον καθαρισμό κόστους 1,4 δισ. ευρώ που έγινε στον Σηκουάνα τα τελευταία εννέα χρόνια.

Η διεξαγωγή του τριάθλου και άλλων αθλημάτων κολύμβησης στο ποτάμι εξαρτάται αποκλειστικά από τον καιρό, σύμφωνα με τους διοργανωτές και τη δήμαρχο. Η υπερβολική βροχή θα μπορούσε να μεταφέρει λύματα στον Σηκουάνα και να οδηγήσει τους αγώνες σε αναβολή ή και ακύρωση.

Η Ινταλγκό, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι όχι μόνο θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακές διοργανώσεις όπως έχουν προγραμματιστεί, αλλά τρεις περιοχές του ποταμού θα ανοίξουν και για δημόσια κολύμβηση του χρόνου. Οπως τονίζει η εφημερίδα Le Parisien, οι επίδοξοι κολυμβητές της πρωτεύουσας θα χρειαστούν μεγάλη δόση πειθούς για να ξεπεράσουν τους φόβους τους ότι θα καταλήξουν με δερματικές λοιμώξεις ή χειρότερα συμπτώματα.

Ο γάλλος σκηνοθέτης της ταινίας, Ζαβιέ Ζεν, λέει ότι το «Under Paris» είναι εξίσου μια ταινία για ένα τέρας όσο και πολιτική σάτιρα. «Το αστείο είναι ότι οι διάλογοι της ταινίας προέρχονται από πραγματικές ομιλίες και σχόλια διαφόρων πολιτικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Ινταλγκό» αποκαλύπτει στο περιοδικό Variety.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν χρειάστηκε καν να δημιουργήσουμε καρικατούρες» συμπληρώνει. «Πραγματικά διασκεδάσαμε επινοώντας μια εναλλακτική πραγματικότητα στην οποία αναδεικνύουμε την ανθρώπινη βλακεία, και δείχνουμε όλους όσοι λαμβάνουν λάθος αποφάσεις».

Ο Ζεν, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει την ταινία «Hitman», μια από τις κορυφαίες κωμωδίες δράσης της φετινής χρονιάς, καθώς και επεισόδια της βρετανικής τηλεοπτικής σειράς δράσης «Gangs of London», αποκαλύπτει ότι δεν έχει δεχθεί κανένα παράπονο, ούτε από την Ινταλγκό ούτε από την επιτροπή που διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι οποίοι ξεκινούν στις 26 Ιουλίου.

«Η ηθοποιός Μπερενίς Μπεγιό [πρωταγωνίστρια του «Under Paris»] συνάντησε πρόσφατα τη δήμαρχο και της μίλησε για την ταινία, και εκείνη είχε μια πολύ φιλική αντίδραση, λέγοντας ότι θα την παρακολουθήσει» λέει ο Ζεν. «Είχαμε θετικές αντιδράσεις και από τους διοργανωτές του τριάθλου, οι οποίοι δήλωσαν χαρούμενοι που μια ταινία μίλησε για αυτούς».

Ο Ζεν αφήνει να εννοηθεί ότι ένα σίκουελ της ταινίας ίσως είναι ήδη στα σκαριά. «Θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε ένα Παρίσι που είναι εντελώς βυθισμένο κάτω από το νερό» λέει στους Times.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...