433
Καρέ από τα πεντηκοστά γενέθλια του Κόρεϊ Κομπερατόρε – η μεγάλη αγκαλιά του δεν ήταν πόζα, αφού θυσιάστηκε για τους οικείους του | Dawn Comperatore Schafer/Facebook

Θυσιάστηκε για να σώσει τη γυναίκα και την κόρη του

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 13:55
Καρέ από τα πεντηκοστά γενέθλια του Κόρεϊ Κομπερατόρε – η μεγάλη αγκαλιά του δεν ήταν πόζα, αφού θυσιάστηκε για τους οικείους του
|Dawn Comperatore Schafer/Facebook

Θυσιάστηκε για να σώσει τη γυναίκα και την κόρη του

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2024, 13:55

Ρεπορτάζ αφιερωμένο στον 50χρονο εθελοντή πυροσβέστη Κόρεΐ Κομπερατόρε, που δέχτηκε σφαίρες κατά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ και σκοτώθηκε επιτόπου, δημοσίευσε η Corriere della Sera. Οι Ιταλοί μάζεψαν τα σχόλια που, παρά το βαρύ πένθος τους, έκαναν στα social media οι οικείοι του μακαρίτη, ενός ανθρώπου αγαπητού στους συμπολίτες του.

Η κόρη του, Αλισον, όπως και η χήρα του, τον περιέγραψαν ως «τον καλύτερο πατέρα, μέχρι τέλους», αφού έπεσε πάνω τους για να τις προστατεύσει από τις σφαίρες. Η γυναίκα του, Ελεν, κατέθεσε τον πόνο της: «Χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο…» Η Αλισον εξήγησε τι συνέβη: «Οταν έπεσαν οι πυροβολισμοί, αμέσως ο μπαμπάς έσπρωξε τη μαμά και εμένα στο έδαφος για να μας σώσει».

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν επί τόπου δείχνουν ντόπιους χωροφύλακες να προσπαθούν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον εθελοντή πυροσβέστη του Μπάφαλο Τάουνσιπ, ο οποίος φορούσε μπότες και τζιν και περιγράφεται ως μεγάλος υποστηρικτής του Τραμπ. Ο κόπος τους υπήρξε μάταιος. Με βάση τις μαρτυρίες που συνέλεξε το CNN, ο άνδρας πέθανε αμέσως, χτυπημένος από τις σφαίρες του νεαρού εκτελεστή.

Ο ηρωικός οικογενειάρχης Κόρεϊ Κομπερατόρε (με το λευκό πουκάμισο) με συναδέλφους του στην πυροσβεστική υπηρεσία, όπου προσέφερε εθελοντικώς έργο, αν και ήταν επαγγελματίας μηχανικός στις κατασκευές (Buffalo Township Volunteer Fire Dept/Handout via REUTERS)

«Πέθανε σαν ήρωας» δήλωσε και ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβάνια, Τζος Σαπίρο. Ο Ματ, γείτονάς του επί τέσσερα χρόνια, τον περιέγραψε ως ένα ευγενικό άτομο, με πάθος για κοινωνική προσφορά. «Μπορεί να μη συμφωνούσαμε στα πολιτικά, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν καλός γείτονας. Κάποτε, όταν μπήκα στο νοσοκομείο, έδωσε κάποια λεφτά στην οικογένειά μου. Ηταν γενναιόδωρος και πάντα με χαιρετούσε».

Τέτοιο πορτρέτο «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το στερεότυπο του εξτρεμιστή, σε μια Αμερική που ποτέ πριν δεν ήταν τόσο πολωμένη και διχασμένη» σχολίασε η Corriere. Ο φονευθείς, ιταλικής καταγωγής Αμερικανός, εργαζόταν ως μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρεία του Μπάτλερ, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση – το Μπάφαλο Τάουνσιπ είναι μια αγροτική κοινότητα στα πέριξ. Ο Κομπερατόρε προσφάτως είχε γίνει πενηντάρης, μάλιστα η αδελφή του, Ντον, δημοσίευσε φωτογραφίες από το τελευταίο του πάρτι γενεθλίων.

Κάποιοι άλλοι οπαδοί του Τραμπ ήταν πιο τυχεροί από τον Κομπερατόρε. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής του Τέξας Ρόνι Τζάκσον είπε στα media ότι ο ανιψιός του τραυματίστηκε ελαφρά από τους πυροβολισμούς στο Μπάτλερ: «Η οικογένειά μου καθόταν μπροστά, ακριβώς κάτω από τη σκηνή. Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς ο ανιψιός μου άγγιξε τον λαιμό του και κατάλαβε ότι είχε χτυπηθεί».

Η Ντον έκανε έναν επίλογο λιτό αλλά περιεκτικό στο όλο θέμα, γράφοντας στο Facebook τα εξής: «Το μίσος κάποιου πήρε τη ζωή του ανθρώπου που αγαπούσαμε…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...