431
Το McLaren Solus GT πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο φετινό FoS με χρόνο 45,3 δ/λ. | McLaren

Και ο Μίκα Χάκινεν στο Goodwood με McLaren Solus GT 840 ίππων

Το McLaren Solus GT πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο φετινό FoS με χρόνο 45,3 δ/λ.
|McLaren

Και ο Μίκα Χάκινεν στο Goodwood με McLaren Solus GT 840 ίππων

Ο Μίκα Χάκινεν επέστρεψε στο τιμόνι ενός μονοθεσίου με κινητήρα V10 της McLaren για άλλη μια φορά στο φετινό FoS του Goodwood, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη διάσημη ανάβαση. Ο Φινλανδός οδηγός και διπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 με McLaren, ανέβηκε το φημισμένο Goodwood Hill με ένα McLaren Solus GT που αποτίμησε φόρο τιμής στο McLaren MP4/13 που είχε οδηγήσει το 1998 και που είχε πρωταγωνιστήσει και στην περυσινή διοργάνωση.

Το McLaren Solus GT είναι μόνο ένα από τα 25 αυτοκίνητα που κατασκευάζονται για μια μικρή, προφανώς εξόχως εύπορη «ομάδα» πελατών. Ο ιδιοκτήτης του, ομολογουμένως ένθερμος φίλος της McLaren και του Μίκα Χάκινεν, ανέθεσε στην McLaren Special Operations (MSO) να ζωγραφίσει με το χέρι, παρακαλώ, το προσωπικό του Solus GT σε χρώματα που να απηχούν την εμπλοκή της εταιρείας στην F1.

Επιδεικνύοντας χαρακτηριστική δεξιοτεχνία, τo σχετικό τμήμα της McLaren, έβαψε το Solus GT στο εντυπωσιακό χρώμα και τα σχετικά αυτοκόλλητα που βλέπετε ενώ σε μια επίδειξη προσοχής στη λεπτομέρεια, η βαφή εφαρμόστηκε από τον ίδιο άνθρωπο που είχε βάψει τα μονοθέσια MP4/13 στη σεζόν του 1998.

Βαμμένο στα χρώματα που παραπέμπουν στα μονοθέσια της ΜcLaren στην F1 και με έναν δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο τιμόνι, ο συνδυασμός κέρδισε βλέμματα και δημοσιεύσεις. Όπως αυτήν εδώ. McLaren/

Όπως είπε ο Χάκινεν, «η οδήγηση του Solus GT είναι εμπειρία που μου θυμίζει την εποχή που έτρεχα με τη McLaren. Ένα πραγματικό μονοθέσιο με τρομερή δύναμη και υπέροχο ήχο από τον V10. Είναι απλά απίστευτο».

Για την ιστορία, το Solus GT, που είχε πρωτοπαρουσιαστεί τον Αύγουστο του 2022, εξέφρασε την ικανότητα της McLaren να υλοποιεί την ιδέα ενός απόλυτου, αποκλειστικά πισταδόρικου υπεραυτοκίνητου από τον εικονικό κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών. Είναι βασισμένο στο πρωτότυπο ‘’McLaren Ultimate Vision Gran Turismo’’ που πρωταγωνιστεί στο ‘’Gran Turismo Sport’’, θα κατασκευαστούν μόλις 25 αυτοκίνητα αντίτυπα, με τις παραδόσεις προς τους τυχερούς πελάτες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Solus GT ζυγίζει λιγότερα από 1.000 κιλά και στην πλάτη του οδηγού βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V10 5,2 λίτρων που στροφάρει πάνω από 10.000 σ.α.λ. και αποδίδει 840 ίππους. Η αεροδυναμική του βελτιστοποιημένου αμαξώματος και του επίπεδου πατώματος παράγουν περισσότερα από 1.200 κιλά κάθετης δύναμης (downforce). Ο συνδυασμός του εξαιρετικά χαμηλού βάρους, της ισχύος και της αεροδυναμικής βοηθά το Solus GT να επιτυγχάνει ταχύτερους γύρους από οποιαδήποτε άλλο McLaren παραγωγής και να προσφέρει μια οδηγική εμπειρία πολύ κοντά με αυτήν των μονοθεσίων της εταιρείας στη Formula 1.

Δείτε τον ιπτάμενο Φινλανδό στο ανέβασμά του στο διάσημο λόφο του Goodwood, στο επίσημο βίντεο που μόλις ανέβηκε στο επίσημο κανάλι της McLaren

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...