739
| Menelaos Myrillas / SOOC

Kασελλάκης: «Θέλω να το κρατήσω (το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά…» Ευθύνες σε Τσίπρα για το κραχ στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2024, 14:27
|Menelaos Myrillas / SOOC

Kασελλάκης: «Θέλω να το κρατήσω (το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά…» Ευθύνες σε Τσίπρα για το κραχ στην Κουμουνδούρου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2024, 14:27

Σε μια τροχιοδεικτική βολή για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι {μάλλον} θέλει να κρατήσει το όνομα στο κόμμα, αφήνοντας όμως και ένα «αλλά», μίλησε για το εγχείρημα της επανίδρυσης του (βλ. συνέδριο Οκτωβρίου), ενώ δεν απέφυγε να ανατροφοδοτήσει το blame game για το θέμα της διαχείρισης των οικονομικών της Κουμουνδούρου την περίοδο Τσίπρα, που συνεχίζει να προκαλεί εντάσεις.

«Δεν είναι δική μου απόφαση αυτό. Προσωπικά επιθυμώ να το κρατήσω [το όνομα],   αλλά δεν ειναι δική μου απόφαση αυτό, είναι απόφαση των συνέδρων, των μελών του κόμματος», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σχετική ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Talk Radio 98.9 και ακολούθως, ερωτηθείς για τις αλλαγές στις δομές, για τις οποίες έχει μιλήσει, είπε ότι «θα αναβαθμίσουμε τα πάντα, θα αναβαθμίσουμε πάνω απ’ όλα τη δυνατότητα κάθε μέλους να συνεισφέρει και να προσφέρει στην κοινωνία».

«[…] Οποιος κόσμος έρθει σε αυτό το συνέδριο επανίδρυσης που θα κάνουμε τον Οκτώβριο, μπορεί να συμμετάσχει σε αυτό και να φτιάξει ο κόσμος το δικό του κόμμα. Θα είναι ένα άλλο κόμμα, θα είναι ένα καινούργιο κόμμα, με την ίδια φιλοσοφία με τη σύγχρονη αριστερά, αλλά με φρέσκιες δομές που να ανταποκρίνονται στον 21ο αιώνα», αναφώνησε.

Και περνώντας από τα της επανίδρυσης στα πεπραγμένα της 15ετούς ηγεσίας Τσίπρα στο κόμμα, αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για ευθύνες που όπως προεξόφλησε, «θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή»…

Ετσι στο ερώτημα εάν ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε με ένα «προφανώς», δεδομένου όπως είπε, ότι υπήρξε πρόεδρος γτου κόμματος για 15 χρόνια., Οπότε, σημείωσε με νόημα,  ό,τι «διαχειρίζομαι και διαχειριζόμαστε στα συλλογικά μας όργανα, είναι  απόρροια μιας ηγεσίας η οποία υπήρξε εκεί για 15 χρόνια».

Σε παρεπόμενη ερώτηση  αν «αυτές τις ευθύνες που είχε η προηγούμενη ηγεσία του κόμματος», τις έχει συζητήσει με τον κ. Τσίπρα», ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι «πριν από τις ευρωεκλογές τού είχα αναφέρει πολλές φορές αυτά τα ζητήματα», αλλά δεν επιθυμεί να φανερώσει τι του είχε πει.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι είχαν πλήρη γνώση όλοι μέσα στο κόμμα και στο γραφείο προέδρου και στην Πολιτική Γραμματεία για τα ζητήματα του κόμματος, μέσα σε αυτά και τα οικονομικά ζητήματα του κόμματος. Και αυτό το οποίο είναι λυπηρό -κατά τη γνώμη μου- το οποίο φαίνεται και από τις καταστάσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και από τον πρώην οικονομικό διευθυντή του κόμματος, είναι ότι έγινε ένα τεράστιο άνοιγμα πέρυσι στις εκλογές, στις εθνικές, και μάλιστα μεταξύ των δύο εκλογών, όταν ήταν ξεκάθαρο ότι θα μειωνόταν η χρηματοδότηση του επόμενου χρόνου και αναγκαζόμαστε αυτήν τη στιγμή να αντιμετωπίσουμε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», ήταν το «μεγαλοπρεπές καρφί» του -ένα ακόμη- για την περίοδο της προεδρίας Τσίπρα.

Και δεν έμεινε μόνο εκεί.

«Η διαφημιστική σύμβαση που είχε η “Αυγή” από κάποια εξωτερικά ίσως και ανταγωνιστικά μιντιακά επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν συνάδει κατά τη γνώμη μου με την κουλτούρα της “Αυγής” και την ιστορία της εφημερίδας», σχολίασε, για να απαντήσει καταφατικά στο ερωτημα εάν αυτή η σύμβαση ήταν με τον κ. Μάρη.

«Αυτή η σύμβαση σταμάτησε την πρώτη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών», διευκρίνισε, και «προφανώς αυτή τη σύμβαση την σύναψε όποιος είχε δικαίωμα να την συνάψει πριν γίνω εγώ πρόεδρος».

Χαρακτηριστική επίσης, ήταν η περιγραφή του για όταν συνάντησε ένα πολίτη που του είπε να μην κλείσει την κομματική εφημερίδα και του απάντησε ότι δεν έχουμε χρήματα. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, όταν τον ρώτησε πότε αγόρασε εκείνος τελευταία φορά την εφημερίδα, δεν θυμόταν.

«Υπάρχει διοίκηση των δύο αυτών εταιρειών (Αυγής-Κόκκινου), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διοίκηση των δύο εταιρειών, είναι πολύ σημαντικό να διαχωρίζουμε τους δύο ρόλους», θέλησε να επισημάνει ο κ. Κασσελάκης, εκτιμώντας πως «οι ευθύνες, όσες υπάρχουν, θα αναληφθούν από τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή, αλλά αυτήν τη στιγμή αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η οικονομική επιτροπή που έχουμε συγκροτήσει από την ΚΕ τα αναλύει όλα και προσωπικά πρέπει να επικεντρωθώ όχι μόνο στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην παραγωγή αντιπολίτευσης».

Στην παρατήρηση εργαζομένου στα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ, τέλος, η οποία μεταφέρθηκε στον κ. Κασσελάκη, γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι των δύο μέσων εφόσον το κόμμα έχει λάβει κρατική επιχορήγηση 1 εκατ., ευρω, αρκέστηκε να πει ότι «την απόφαση των πόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα την πάρει η Πολιτική Γραμματεία στην επόμενη συνεδρίασή της».

«Οσα λάθη έχουν γίνει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα αναλύσουν οι ιστορικοί, οι πολιτικοί αναλυτές και προφανώς ο τέως πρόεδρος», κατέληξε Στέφανος Κασσελακης στη ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...