470
Το πανάκριβο διαμέρισμα βρίσκεται στο κτίριο Crown, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τις αρχές της Νέας Υόρκης | OKO Group

Νέα Υόρκη: Το ρετιρέ των 124,5 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2024, 10:22
Το πανάκριβο διαμέρισμα βρίσκεται στο κτίριο Crown, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τις αρχές της Νέας Υόρκης
|OKO Group

Νέα Υόρκη: Το ρετιρέ των 124,5 εκατ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2024, 10:22

Ενα πενταώροφο ρετιρέ στο Billionaire’s Row –τη γειτονιά της Νέας Υόρκης με τους υπερπολυτελείς οικιστικούς ουρανοξύστες– πωλήθηκε για 135 εκατομμύρια δολάρια (124,5 εκατ. ευρώ), στην πιο ακριβή πώληση ακινήτου στην πόλη από το 2022, όπως αναφέρει δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Το διαμέρισμα των 4.000 τετραγωνικών μέτρων είναι μία από τις 22 πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες που βρίσκονται στους ορόφους πάνω από το ξενοδοχείο Aman της Νέας Υόρκης, στο ιστορικό κτίριο Crown, στη γωνία της Πέμπτης Λεωφόρου και της Δυτικής 57ης οδού. Το ρετιρέ καταλαμβάνει έξι ορόφους –από τον 22ο έως τον 26ο– του κτιρίου που βρίσκεται απέναντι από τον Πύργο Τραμπ, σε ένα τετράγωνο γεμάτο ουρανοξύστες πολυτελών κατοικιών.

Η Oko Group, ο όμιλος πώλησης ακινήτων που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Aman, αρνήθηκε να αποκαλύψει ποιος είναι ο αγοραστής, και δεν παρείχε φωτογραφίες ή λεπτομερή περιγραφή του εσωτερικού του διαμερίσματος. Ενας εκπρόσωπός του είπε στο Bloomberg ότι το διαμέρισμα πουλήθηκε χωρίς έπιπλα, γεγονός που επιτρέπει στον νέο ιδιοκτήτη να το διαμορφώσει με το στιλ της επιλογής του.

Το διαμέρισμα προσφέρει εκπληκτική θέα στο αχανές Σέντραλ Παρκ και λέγεται ότι διαθέτει σαλόνι με πιάνο, βεράντα, ιδιωτικό ανελκυστήρα, εσωτερική και εξωτερική πισίνα. Η τιμή των 135 εκατ. δολαρίων ξεπερνά το φετινό ρεκόρ τιμής πώλησης ακινήτου των 115 εκατ. δολαρίων για ένα ρετιρέ στο Central Park Tower – τον ψηλότερο πύργο κατοικιών στον κόσμο.

Την τελευταία διετία η μόνη πιο ακριβή αγορά διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη ήταν αυτή που έκαναν οι Τζο Τσάι και Τζακ Μα, συνιδρυτές του κινεζικού γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, οι οποίοι αγόρασαν ένα ρετιρέ στον 73ο όροφο ουρανοξύστη στο νούμερο 220 της οδού Σέντραλ Παρκ Σάουθ, για 188 εκατ. δολάρια (173,3 εκατ. ευρώ) το 2022.

Οι πρόσφατες αυτές αγοραπωλησίες δείχνουν ότι η ζήτηση στην κορυφή της αγοράς πολυτελών διαμερισμάτων της Νέας Υόρκης παραμένει υψηλή, παρότι η μέση τιμή πώλησης έχει πέσει. Ο όμιλος Oko ιδρύθηκε από τον Βλαντ Ντορόνιν, έναν 61χρονο δισεκατομμυριούχο ρωσικής καταγωγής, ο οποίος είναι και διευθύνων σύμβουλος της Aman Resorts.

Το κτίριο Crown χτίστηκε το 1922 και στεγάζει ένα ξενοδοχείο 83 δωματίων, 22 πολυτελή διαμερίσματα, ένα γυμναστήριο, εστιατόρια και μια σάουνα ρωσικού τύπου – όπου στους επισκέπτες προσφέρεται μέλι μετά από κάθε θεραπεία. Το κτίριο χαρακτηρίστηκε ιστορικό ορόσημο της πόλης τον περασμένο Μάιο.

Το Aman της Νέας Υόρκης είναι το πιο ακριβό ξενοδοχείο της πόλης, με το κόστος μιας διανυκτέρευσης προ φόρων στην μη τουριστική σεζόν να ξεκινά από περίπου 1.500 δολάρια (1.390 ευρώ). Ο Ντορόνιν, που στο παρελθόν είχε σχέση με τη Ναόμι Κάμπελ και είναι φίλος του Λεονάρντο Ντικάπριο, είναι μανιώδης συλλέκτης έργων τέχνης και διατηρεί σπίτια στο Μαϊάμι, το Λονδίνο, την Ιμπιζα και το Μανχάταν.

Ο επιχειρηματίας έχει δύο κόρες με τη σύντροφό του, Κριστίνα Ρομάνοβα, πρώην μοντέλο και διευθύνουσα σύμβουλο της Aman Essentials – μιας πολυτελούς μάρκας ειδών λιανικής της Aman Resorts, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και διαθέτει πολυτελή ακίνητα στην Ασία, στην Αφρική, στην Ευρώπη και στην Καραϊβική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...