398
Η εικονα μετά την κατάσβεση στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου στις Αχαρνες | INTIMEnews

Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο χαρτικών από τη φωτιά στις Αχαρνές

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 09:16
Η εικονα μετά την κατάσβεση στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου στις Αχαρνες
|INTIMEnews

Κάηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο χαρτικών από τη φωτιά στις Αχαρνές

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 09:16

Ολοσχερής είναι η καταστροφή στο εργοστάσιο χαρτικων στις Αχαρνές από τη φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Τρίτης στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο δίπλα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη περιοχής και λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε γρήγορα μπαίνοντας σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά.

«Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ αέρα. Καίγονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ρέμα», περιέγραψε ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στο εργοστάσιο των χαρτικά στην οδό Τατοΐου που συνεχίζει να καίγεται καθώς και στην επιχείρηση με τα πλαστικά, όπου η φωτιά έχει πλέον τεθεί υπό έλεγγο.

Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Σημειώνεται ότι δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...