202
Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα | INTIMEnews

Φωτιά στην Πάτρα – Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2024, 14:55
Οι πρώτες εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
|INTIMEnews

Φωτιά στην Πάτρα – Εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2024, 14:55

Στην εκκένωση του Καραμανδάνειου νοσοκομείου Παίδων στην Πάτρα προχώρησαν στις 2 μετά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αρχές, λόγω πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε και πήρε γρήγορα διαστάσεις στην περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η φωτιά μπήκε στον χώρο του Καραμανδάνειου και έκαψε δέντρα, ενώ οι φλόγες απείλησαν και το Ιδρυμα «Μέριμνα» και το «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο», για τα οποία δόθηκε επίσης εντολή εκκένωσης. Η ίδια οδηγία δόθηκε και στους κατοίκους της περιοχής προς Εγλυκάδα που έλαβαν και μήνυμα στα κινητά τους μέσω 112.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου, δέκα οχήματα, τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Νωρίς το απόγευμα δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται pelop.gr η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε από έκρηξη σε μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.

Από το υπουργείο Yγείας διευκρινίστηκε ότι δέκα από τα συνολικά 29 παιδιά που νοσηλεύονταν στο Καραμανδάνειο, έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Τα υπόλοιπα πήραν εξιτήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...