213
H υπουργός Εργασίας στις δηλώσεις της στο Οpen το πρωί της Τρίτης | ΥοuΤube/Οpen

Επίδομα μητρότητας και στις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ – Αναδρομικά από το 2022

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2024, 13:23
H υπουργός Εργασίας στις δηλώσεις της στο Οpen το πρωί της Τρίτης
|ΥοuΤube/Οpen

Επίδομα μητρότητας και στις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ – Αναδρομικά από το 2022

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2024, 13:23

Σε εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης, επεκτείνεται -και μάλιστα αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022- το επίδομα μητρότητας, δυνάμει Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υπεγράφη τη Δευτέρα.

«Κάποιες εργαζόμενες είχαν μείνει εκτός. Μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες [Δευτέρα] υπέγραψα την Κοινή Υπουργική Απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίπτουν αναδρομικά από γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν έχεις γεννήσει τότε, το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό από τον εργοδότη», σημείωσε σε δηλώσεις της στο Οpen η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε η υπουργός, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ένα πλήρες πλέγμα προστασίας της μητρότητας. «Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν αναληφθεί πάρα πολλές πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση και προστασία της, καθώς και για τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής».

«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρία κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητας, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες», και τώρα το μέτρο επεκτείνεται και στις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΜΜΕ, είπε η υπουργός Εργασιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...