168
Καρέ ουκρανικού βίντεο από το μέτωπο δείχνει κατεστραμμένες ρωσικές μοτοσικλέτες (πλαισιώνονται από κόκκινες γραμμές) | Youtube

Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιτίθενται και με μοτοσικλέτες!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 13:30
Καρέ ουκρανικού βίντεο από το μέτωπο δείχνει κατεστραμμένες ρωσικές μοτοσικλέτες (πλαισιώνονται από κόκκινες γραμμές)
|Youtube

Ουκρανία: Οι Ρώσοι επιτίθενται και με μοτοσικλέτες!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2024, 13:30

Το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός στην πολεμική αναμέτρηση επί ουκρανικού εδάφους αφορά τα ρωσικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού στα μέτωπα: είναι μοτοσικλέτες! Οι Ρώσοι δεν στέλνουν μόνο για αναγνώριση τους μηχανόβιους πεζικάριους, αλλά και για εμπλοκή, δηλαδή επίθεση σε ουκρανικούς στόχους. Το ίδιο κάνουν, όμως, και οι Ουκρανοί.

Η εξήγηση είναι απλή. Οι μοτοσικλέτες είναι γρήγορες και ευέλικτες, κατάλληλες και για πορεία εκτός δρόμου, σε ανώμαλο επίπεδο, και προσεγγίζουν τον στόχο ταχύτατα. Η διοίκηση του ρωσικού στρατού έχει αναπτύξει δεκάδες δίτροχα, όπως και μικρά οχήματα για βιομηχανική χρήση, κινεζικής κατασκευής – είναι ένα μικρό δείγμα της συνεισφοράς της Κίνας στον πόλεμο, έγραψε η Corriere della Sera.

Αλλά υπάρχει και άλλη εξήγηση, πιο ψαγμένη. Οι μοτοσικλέτες καλύπτουν τις μεταφιρικές ανάγκες του στρατού λόγω της έλλειψης τεθωρακισμένων οχημάτων. Δεν έχουν θωράκιση τα δίτροχα, όμως είναι πολύ δύσκολο να χτυπηθούν από πυρά. Η επιλογή των μοτοσικλετών συνδέεται επίσης με τη νέα τακτική της Μόσχας, η οποία συνίσταται σε μαζικές, κατά κύματα επιθέσεις. Μπορεί να κόστισε σε ζωές στρατιωτών, όμως επέτρεψε την κατάκτηση μιας σειράς χωριών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...