354
Το Κολοσσαίο μοιάζει ακόμη πιο όμορφο όταν πέφτει η νύχτα... | Shutterstock

Ιταλία: Ο καύσωνας φέρνει και βραδινές ξεναγήσεις στο Κολοσσαίο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2024, 22:26
Το Κολοσσαίο μοιάζει ακόμη πιο όμορφο όταν πέφτει η νύχτα...
|Shutterstock

Ιταλία: Ο καύσωνας φέρνει και βραδινές ξεναγήσεις στο Κολοσσαίο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2024, 22:26

Οι τουρίστες στη Ρώμη έχουν πλέον την ευκαιρία να επισκεφθούν το Κολοσσαίο –ένα από τα πλέον δημοφιλή μνημεία της Ιταλίας και ολόκληρου του πλανήτη– αφού ο ήλιος υποχωρήσει και η θερμοκρασία προσεγγίσει πιο φυσιολογικές τιμές.

Αυτό προσφέρεται ως εναλλακτική λύση από τις Αρχές της γειτονικής μας χώρας προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη αναμονή σε τεράστιες ουρές κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιρού.

Οι θερμοκρασίες στη Ρώμη έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου επί αρκετές ημέρες τον περασμένο μήνα και με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να είναι μπροστά μας, το σίγουρο είναι ότι η αντοχή και ο οργανισμός πολλών τουριστών θα δοκιμαστεί.

Οι βραδινές επισκέψεις στο μεγαλύτερο αρχαίο αμφιθέατρο του κόσμου ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα για ομάδες έως 25 ατόμων.

Οι ξεναγήσεις, με αγγλόφωνους και ιταλόφωνους ξεναγούς, είναι διαθέσιμες κάθε Πέμπτη από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τα μεσάνυχτα, με την τελευταία ομάδα να εισέρχεται στο Κολοσσαίο  στις 10.30 μ.μ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 50 ευρώ.

Η Αλφονσίνα Ρούσο, διευθύντρια του αρχαιολογικού πάρκου του αμφιθεάτρου της Αρχαίας Ρώμης, δήλωσε ότι οι επισκέψεις προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους ταξιδιώτες να περπατήσουν στις γκαλερί κάτω από την παλιά αρένα, καθώς και να δουν «τα παρασκήνια των παραστάσεων μονομάχων» και να θαυμάσουν μια νέα έκθεση για τους πρωταγωνιστές τους.

Αποκορύφωμα της έκθεσης θεωρείται ένα ολόγραμμα που δείχνει μονομάχους να προχωρούν μέσα από την υπόγεια σήραγγα που συνέδεε την αρένα εκπαίδευσής τους με την αρένα του ίδιου του Κολοσσαίου.

Η σκηνή το βράδυ φωτίζεται από φλεγόμενους πυρσούς τοποθετημένους κατά μήκος του τοίχου της σήραγγας, αν και οι οδηγοί παραδέχονται ότι αυτοί δεν υπήρχαν πράγματι στο Κολοσσαίο. Η έκθεση περιλαμβάνει επίσης όπλα και πανοπλίες που αναδημιουργήθηκαν από αρχαία λογοτεχνικά κείμενα και αρχαιολογικά ευρήματα.

Τα τεράστια χάλκινα κράνη και λοφία φοριούνταν για επίδειξη όταν οι μαχητές παρέλαυναν στην αρένα, έτσι ώστε να μπορούν να τα δουν οι άνθρωποι που κάθονταν στην κορυφή του αμφιθεάτρου. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι άλλαξαν σε πιο πρακτικά καλύμματα κεφαλής όταν άρχισαν πραγματικά να πολεμούν.

Το Κολοσσαίο έχει επωφεληθεί από την τουριστική έκρηξη της Ιταλίας, με περισσότερους από επτά εκατομμύρια επισκέπτες κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τον Ιούνιο ο αριθμός των ημερήσιων επισκεπτών έφτασε τις 27.000, από 24.000 τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...