353
Δίπλα στα αναψυκτικά και το αυτόματο μηχάνημα όπου ένας Αμερικανός αγοράζει σφαίρες | Twitter

ΗΠΑ: Τώρα και σφαίρες από το μηχάνημα αγοράζουν οι Αμερικανοί

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2024, 13:09
Δίπλα στα αναψυκτικά και το αυτόματο μηχάνημα όπου ένας Αμερικανός αγοράζει σφαίρες
|Twitter

ΗΠΑ: Τώρα και σφαίρες από το μηχάνημα αγοράζουν οι Αμερικανοί

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουλίου 2024, 13:09

Οι ιδιοκτήτες όπλων σε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ μπορούν πλέον να αγοράζουν σφαίρες από μηχανήματα αυτόματης πώλησης σε σούπερ μάρκετ.

Μία εταιρεία τοποθέτησε αυτοματοποιημένα μηχανήματα για αγοράζουν πιο εύκολα τις σφαίρες τους οι κάτοχοι όπλων, σύμφωνα με την Telegraph.

Ορισμένα καταστήματα στην Αλαμπάμα, την Οκλαχόμα και το Τέξας επιτρέπουν τώρα στους πελάτες τους να σαρώσουν την ταυτότητά τους σε μια συσκευή που μοιάζει με μηχάνημα πώλησης αναψυκτικών και να αγοράσουν σφαίρες για τα όπλα τους.

Η American Rounds, η εταιρεία που κατασκευάζει τα μηχανήματα, λέει ότι είναι τόσο εύχρηστα όσο ένα ΑΤΜ.

«Οι αυτοματοποιημένοι διανομείς πυρομαχικών μας είναι προσβάσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, διασφαλίζοντας ότι μπορείτε να αγοράσετε σφαίρες σύμφωνα με το δικό σας πρόγραμμα, χωρίς τους περιορισμούς του ωραρίου καταστημάτων και τις μεγάλες ουρές», αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Τα μηχανήματα χρησιμοποιούν «ενσωματωμένη τεχνολογία AI, δυνατότητα σάρωσης καρτών και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου» για να διαβάσουν την ταυτότητα του αγοραστή και να διασφαλίσουν ότι είναι άνω των 18 ετών.

Οι πελάτες επιλέγουν τις σφαίρες που θα ήθελαν να αγοράσουν σε μια οθόνη αφής, σαρώνουν την ταυτότητά τους και τα συλλέγουν από το κάτω μέρος του μηχανήματος.

Σχέδια επέκτασης

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να βάζει τα μηχανήματα σε πολιτείες όπου το κυνήγι είναι δημοφιλές, όπως η Λουιζιάνα και το Κολοράντο.

Η Αλαμπάμα έχει το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό θανάτων από όπλα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας.

Το 2022, σημειώθηκαν 25,5 θάνατοι από πυροβόλα όπλα στην πολιτεία ανά 100.000 άτομα, με συνολικά 1.278 θανάτους.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι η ασφάλεια των όπλων αποτελεί κρίση δημόσιας υγείας και πιέζει τις πολιτείες να υιοθετήσουν αυστηρότερους νόμους για την κατοχή πυροβόλων όπλων.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε να γίνουν έλεγχοι ιστορικού των αγοραστών και να απαγορευθούν τα επιθετικά όπλα και οι γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, αλλά οι Ρεπουμπλικανοί είναι αντίθετοι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της American Rounds, είπε ότι η εταιρεία είχε λάβει περισσότερα από 200 αιτήματα για την εγκατάσταση των μηχανημάτων και ο αριθμός αυτός «αυξάνεται καθημερινά».

Πρόσθεσε στο Newsweek ότι η εταιρεία υποστηρίζει «τη νομοταγή, υπεύθυνη οπλοκατοχή».

Τα μηχανήματα είναι νόμιμα και τα αρχεία αποθήκευσης των συναλλαγών τηρούνται για να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς σε ορισμένες πολιτείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...