339
23 Μαρτίου 1998. Ο Τζον Λαντάου, αριστερά, και ο Τζέιμς Κάμερον, δεξιά, ποζάρουν με 2 από τα 11 όσκαρ του Τιτανικού | Bob Riha, Jr./Getty Images

Πέθανε ο παραγωγός του Τιτανικού, Τζον Λαντάου

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2024, 16:59
23 Μαρτίου 1998. Ο Τζον Λαντάου, αριστερά, και ο Τζέιμς Κάμερον, δεξιά, ποζάρουν με 2 από τα 11 όσκαρ του Τιτανικού
|Bob Riha, Jr./Getty Images

Πέθανε ο παραγωγός του Τιτανικού, Τζον Λαντάου

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2024, 16:59

Ο Τζον Λαντάου -ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός του Τιτανικού και μερικών ακόμη ταινιών με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών-  πέθανε σε ηλικία 63 ετών.

Ο Λαντάου, ο οποίος ήταν επί μακρόν συνεργάτης παραγωγής του σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, πέθανε την Παρασκευή αφού έζησε με καρκίνο για περισσότερο από ένα χρόνο. Όπως μετέδωσε το BBC, η αδελφή του Τίνα επιβεβαίωσε τον θάνατό του στα social media, αποκαλώντας τον «τον καλύτερο αδερφό που ένα κορίτσι θα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί».

Ο Λαντάου ήταν γιος των παραγωγών του Χόλιγουντ Έλι και Έντι Λαντάου και για ένα διάστημα ήταν στέλεχος στην εταιρεία παραγωγής ταινιών 20th Century Fox, επιβλέποντας ταινίες όπως το The Last Of The Mohicans και το Die Hard2.

Μαζί με τον Κάμερον, βοήθησε στη δημιουργία της επιτυχίας του Τιτανικού του 1997, η οποία ήταν η πρώτη ταινία που ξεπέρασε το όριο του 1 δισ. δολαρίων στο παγκόσμιο box office. Οι μεταγενέστερες ταινίες Avatar και  Avatar: The Way of Water, που κυκλοφόρησαν το 2009 και το 2022 αντίστοιχα, κατέρριψαν το ρεκόρ του Τιτανικού.


Ο Λαντάου συμμετείχε στην παραγωγή και άλλων επιτυχημένων ταινιών, συμπεριλαμβανομένων των Honey, I Shrunk the Kids και Dick Tracy, και κατείχε διοικητική θέση στην εταιρεία παραγωγής του Κάμερον, Lightstorm Entertainment.

Μετά την είδηση ​​του θανάτου του Λαντάου, ο Κάμερον είπε στο Hollywood Reporter: «Ενας σπουδαίος παραγωγός και ένας σπουδαίος άνθρωπος μας άφησε. Ο Τζον Λαντάου πίστευε στο όνειρο του κινηματογράφου. Πίστευε ότι η ταινία είναι η απόλυτη ανθρώπινη μορφή τέχνης και για να κάνεις ταινίες πρέπει πρώτα να είσαι ο ίδιος άνθρωπος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...