674
Οι πρώτες στιγμές μετά την εκτέλεση του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ψυχικό: Παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. ο 44χρονος που προσήχθη για την εκτέλεση του τοπογράφου

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2024, 10:24
Οι πρώτες στιγμές μετά την εκτέλεση του τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ψυχικό: Παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. ο 44χρονος που προσήχθη για την εκτέλεση του τοπογράφου

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2024, 10:24

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν το Σάββατο η έρευνα της Αστυνομίας για την υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου Π.Σ. στο Ψυχικό.

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ σε πρωινό τηλεγράφημά του, τις τελευταίες ώρες έγιναν προσαγωγές ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ωστόσο το βάρος των ερευνών «έπεσε» σε έναν συγκεκριμένο ύποπτο.

Πρόκειται, κατά την ίδια πηγή, για 44χρονο άνδρα και παλιό γνώριμο των Αρχών με εμπλοκή σε αρκετές υποθέσεις, ανάμεσα στις οποίες και η υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο –το γιατί ήταν ο φερόμενος ως δράστης ήταν «γνωστός στην Ασφάλεια» αλλά μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος και ενδεχομένως να εκτέλεσε έναν άνθρωπο, είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει σε δεύτερη φάση.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή και του εν λόγω άνδρα την Παρασκευή, λοιπόν, καθώς είχαν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Σημειώνεται πως ο 44χρονος βρέθηκε στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του 54χρονου μετά από ενδείξεις που βρέθηκαν από την ανάλυση του κινητού του θύματος στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. καθώς όσα βρέθηκαν εκεί «φώτισαν» πολλά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού από την περιοχή του Ψυχικού, όπου σημειώθηκε η δολοφονία, καθώς σε κάποιο σημείο εμφανίζεται ο δράστης να κατεβαίνει από την μηχανή του προκειμένου να σηκώσει διαφημιστική ταμπέλα που έριξε κατά λάθος.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές η κίνηση αυτή έδωσε σημαντικά στοιχεία για τον δράστη καθώς «πρόδωσε» τον σωματότυπο του.

Εκ πρώτοις, ο σκληρός ποινικός, όπως τον χαρακτηρίζουν στελέχη της Αστυνομίας, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής προσπαθούσαν να συλλέξουν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται προκειμένου να μπορέσουν οι εισαγγελικές Αρχές να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, καθώς έχει παρέλθει το χρονικό όριο για το αυτόφωρο.

Για τους υπόλοιπους προσαχθέντες εξεταζόταν το κατά πόσο συμμετείχαν στη δολοφονία παρέχοντας υποστήριξη στον δράστη.

Το Σάββατο συνεχιζόταν, επίσης, η διαδικασία των καταθέσεων με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να έχουν μιλήσει με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος αλλά και με συνεργάτες του τόσο στην Αθήνα όσο και στη Μύκονο, όπου είχε αναπτύξει μεγάλη επαγγελματική δραστηριότητα.

♦ Διαβάστε: Από τη Μύκονο το συμβόλαιο θανάτου;

Νομικές κινήσεις προαναγγέλει η οικογένεια του θύματος

Από τη μεριά της, η οικογένεια του τοπογράφου ανήγγειλε προ ημερών νομικές κινήσεις κατά όσων «δεν σεβάστηκαν τη μνήμη» του 54χρονου.

«Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.ά.», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η χήρα του θύματος, τα παιδιά και οι γονείς του.

Χαρακτηρίζοντας τις αναφορές αυτές ως «απολύτως ψευδείς» η οικογένεια αναφέρει ότι ο 54χρονος ζούσε απολύτως σύννομα, διέθετε ήθος και ακεραιότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας

«Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι διάφοροι δημοσιογράφοι και «καλεσμένοι» τους, συνεχίζουν να σπιλώνουν τη μνήμη του συζύγου και πατέρα μας Π.Σ. με αδιανόητα ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας.

Τις μέρες που ακολούθησαν την άνανδρη δολοφονία του, έχουν ειπωθεί ή υπονοηθεί ισχυρισμοί τερατώδους ανακρίβειας: ενδεικτικά, ότι δήθεν είχε κερδίσει τεράστια χρηματικά ποσά σε τυχερά παιχνίδια, ότι δήθεν είχε ξαφνικά αλλάξει οικονομικό επίπεδο, ότι δήθεν πούλησε έκταση με τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων, ότι δήθεν είχε κάνει τις τεχνικές εκθέσεις για πολύκροτη υπόθεση κ.α.

Όλα τα ανωτέρω είναι απολύτως ψευδή, ενώ η μόνη αλήθεια είναι ότι η επαγγελματική και κοινωνική ζωή του δολοφονηθέντος συζύγου και πατέρα μας υπήρξε απολύτως σύννομη και άμεμπτη και όσες αναφορές γίνονταν σε αυτόν, γίνονταν αποκλειστικά με θετικό πρόσημο. Το ήθος και η ακεραιότητά του γνώριζαν καθολικής αναγνώρισης όπου δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εντούτοις, κάποιοι για να κερδίσουν τα δεκαπέντε λεπτά ευτελούς δημοσιότητάς τους, ή εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, δεν σεβάστηκαν ούτε τη μνήμη του, ούτε την οδύνη μας.

Εμείς, η οικογένειά του, η χήρα του, τα παιδιά του και οι γονείς του δεν θα ανεχτούμε την παραμικρή υπόνοια σπίλωσης της μνήμης του Π.Σ. και για αυτό ήδη κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν την σεβάστηκαν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...