528
Ο Κέβιν ήταν τεράστιος - και μόλις τριών ετών | Facebook/Guinness World Records/CreativeProtagon

Ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου πέθανε σε ηλικία τριών ετών – «Ηταν ένας ευγενικός γίγαντας»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 12:37
Ο Κέβιν ήταν τεράστιος - και μόλις τριών ετών
|Facebook/Guinness World Records/CreativeProtagon

Ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου πέθανε σε ηλικία τριών ετών – «Ηταν ένας ευγενικός γίγαντας»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 12:37

Ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος του κόσμου, ένας γερμανικός Μολοσσός από την Αϊοβα ονόματι Κέβιν, πέθανε απροσδόκητα, βυθίζοντας τους ιδιοκτήτες του στο πένθος.

Ο Κέβιν, τριών ετών, είχε αρρωστήσει και είχε υποβληθεί σε μια απρογραμμάτιστη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με δήλωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, τα οποία τον Μάρτιο αναγνώρισαν επίσημα τον Κέβιν ως τον ψηλότερο σκύλο στον κόσμο.

Οι συνιδιοκτήτες του Κέβιν, Τρέισι και Ρότζερ Γουλφ, είπαν ότι νιώθουν συντετριμμένοι και η οικογένειά τους είναι «διαλυμένη» μετά τον θάνατό του, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Ηταν απλώς το καλύτερο γιγάντιο αγόρι», ήταν η δήλωση της οικογένειας Γουλφ, την οποία κοινοποίησε η οργάνωση που είναι διάσημη για τη διατήρηση μιας βάσης δεδομένων με περίπου 40.000 παγκόσμια ρεκόρ. «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ. Απολάμβανε πολύ την προσοχή που του έδειχναν. Μακάρι αυτές οι γιγάντιες ράτσες, και όλα τα σκυλιά, να μπορούσαν να ζήσουν ακόμη περισσότερο. Ποτέ δεν είναι αρκετός ο χρόνος που έχεις μαζί τους».

Ο Κέβιν είχε ύψος 97 εκατοστών από τα πόδια του μέχρι το ακρώμιό του ή την κορυφογραμμή ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Ηταν κατά 22 εκατοστά ψηλότερος από το μέσο γερμανικό Μολοσσό, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο σκύλος εξασφάλισε τον τίτλο του ψηλότερου εν ζωή αρσενικού σκύλου στον κόσμο, αφότου πέθανε, έξι μήνες νωρίτερα, ένας άλλος γερμανικός Μολοσσός, ο Δίας, σύμφωνα με τα στοιχεία των Γκίνες. Ο Δίας, ο οποίος ήταν επίσης τριών όταν πέθανε, είχε ύψος 1 μέτρο και 4 εκατοστά. Οι ιδιοκτήτες του αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν το μπροστινό του δεξί πόδι, καθώς πάλευε με τον καρκίνο των οστών, αλλά τελικά ανέπτυξε ένα θανατηφόρο κρούσμα πνευμονίας.

Στις 13 Ιουνίου, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες δημοσίευσαν μια συνέντευξη με τους Γουλφ σχετικά με το πώς ο Κέβιν συμπεριφερόταν στο σπίτι τους σαν να μην είχε ιδέα πόσο μεγάλος ήταν. Στο σπίτι, στο δυτικό Ντε Μόιν στην Αϊοβα, ζουν το ζευγάρι, τα δύο μικρά παιδιά τους και πολλά άλλα σκυλιά, γάτες, κότες, κατσίκες και άλογα.

Ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος του κόσμου, ένας γερμανικός Μολοσσός από την Αϊοβα ονόματι Κέβιν, έζησε τρία ευτυχισμένα χρόνια κοντά στην οικογένεια Γουλφ (Facebook/Guinness World Records)

Ο Κέβιν –που πήρε το όνομά του από τον πρωταγωνιστή της σειράς ταινιών «Μόνος στο σπίτι»– έδειχνε απόλυτα «τρομοκρατημένος» κάθε φορά που άνοιγε η ηλεκτρική σκούπα του σπιτιού, όπως διηγήθηκε η Τρέισι Γουλφ. Αποκαλώντας τον Κέβιν «μεγάλο μωρό», πρόσθεσε: «Αναπηδούσε ξαφνικά και έτρεχε για να ξεφύγει από αυτήν».

Οι σκύλοι, οι γάτες και άλλα κατοικίδια γενικά μπορεί να φοβούνται τις ηλεκτρικές σκούπες λόγω του δυνατού θορύβου και της περίεργης μυρωδιάς που παράγουν. Αλλά η φοβία του Κέβιν ξεχώριζε, λόγω του μεγέθους του που τον έκανε να φαίνεται σαν ένα μικρό άλογο.

Στη συνέντευξη, η Τρέισι Γουλφ είπε επίσης πώς ο Κέβιν μπορούσε να τρώει έως και 10 πιάτα φαγητό καθημερινά και να περνά μεγάλο μέρος του χρόνου του ρίχνοντας έναν υπνάκο, διατηρώντας, όμως, παράλληλα μια θαυμάσια σιλουέτα. Εκλεβε όσο φαγητό μπορούσε από τους πάγκους της κουζίνας, χωρίς να χρειαστεί καν να σηκώσει το ρύγχος του ή να σηκωθεί στα πίσω πόδια του.

«Ο Κέβιν είναι απλώς η επιτομή ενός ευγενικού γίγαντα», είχε πει η Τρέισι Γουλφ στα Γκίνες. «Ηταν τέλειος για εμάς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...