309
| In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 22:52
|In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΥΠΕΞ για απειλές Χεζμπολάχ κατά Κύπρου: Κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 22:52

Την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας «προς την κυβέρνηση και τον αδελφό λαό της Κύπρου» εξέφρασε σε μήνυμά του το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τις απειλές που διατυπώθηκαν κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Η απειλή χρήσης βίας συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της φιλοϊρανικής οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, εξαπέλυσε μία ευθεία απειλή κατά της Κύπρου την Τετάρτη, λέγοντας ότι εάν η Κύπρος εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της, αυτό θα σήμαινε ότι «έχει γίνει μέρος του πολέμου» και η Χεζμπολάχ «θα το αντιμετωπίσει αναλόγως».

Ακολούθησε η δήλωση του κύπριου προέδρου, Νίκου Χριστοδουλίδη, ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι μέρος του προβλήματος αλλά είναι μέρος της λύσης. Και ο ρόλος μας αυτός, όπως εκδηλώνεται, για παράδειγμα, μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αναγνωρίζεται όχι μόνο από τον αραβικό κόσμο, αλλά από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας».

«Η Κύπρος, η χώρα μας, δεν εμπλέκεται (στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή) σε καμία απολύτως περίπτωση και δεν είναι μέρος του προβλήματος», επανέλαβε.

Την ξεκάθαρη στήριξη της προς την Κύπρο εξέφρασε την Πέμπτη και η Ευρωπαϊκή Ενωση, δια του εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε: «Η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ και οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη μας είναι απειλή εναντίον της ΕΕ. Υπό αυτό το πρίσμα, η ΕΕ στηρίζει πλήρως την Κύπρο και την δήλωση που έκανε για τις απειλές από την Χεζμπολά ο πρόεδρος της Κύπρου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...