571
Ο Νίκος Ανδρουλάκης (δεξιά) λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΠΣ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανδρουλάκης κατά στελεχών: «Υπήρχε ένα αφήγημα από τη ΝΔ στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 14:48
Ο Νίκος Ανδρουλάκης (δεξιά) λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΠΣ και της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανδρουλάκης κατά στελεχών: «Υπήρχε ένα αφήγημα από τη ΝΔ στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 14:48

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο τέλος του μήνα, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη για το αν και πότε θα γίνει εκλογή ηγεσίας και το πολιτικό σχέδιο δράσης του κόμματος πρός τις εθνικές εκλογές: Αυτό ανέφερε στην εισαγωγική τοποθέτηση του ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ξεκίνησε την Τετάρτη στη Χαριλάου Τρικούπη, εν μέσω αμφισβήτησης του προέδρου λόγω του αποτελέσματος των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Μιλώντας για αυτό το αποτέλεσμα, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στο αφήγημα περί σταδιακής ανόδου της παράταξης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο», προειδοποίησε ο κ. Ανδρουλάκης, για να συμπληρώσει: «Είναι άλλο να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών».

Αυτή η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη είχε συγκεκριμένους παραλήπτες: Νάντια Γιαννακοπούλου (βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών) και Παύλος Γερουλάνος (Α’ Αθηνών) είχαν, ήδη από το βράδυ της Κυριακής των ευρωεκλογών, κάνει λόγο για κακό αποτέλεσμα, ενώ η πρώτη είχε σπεύσει να θέσει και θέμα ηγεσίας –ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (βουλευτής Αρκαδίας) ζήτησε άμεσες διαδικασίες για νέα εκλογή αρχηγού αφού είχαν περάσει μόλις τρία 24ωρα από την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου.

Oπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2; Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντικακό ούριο άνεμο».

Επεσήμανε ότι μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες.

Αφησε αιχμές για τα στελέχη που ασκούν κριτική λέγοντας ότι «υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το Κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους; Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Αρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική και δήλωσε ανοικτός στη συζήτηση προσδιορίζοντας τα προβλήματα πως είναι δύο: Μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

«Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην πρόεδρος και νυν βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά την άφιξή του στη Χαριλάου Τρικούπη (INTIMENEWS)
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, βουλευτής Ανατ. Αττικής, καταφθάνει στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)
Ο Παύλος Χρηστίδης, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, κατά την άφιξή του στα ιστορικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (INTIMENEWS)
Ο Παύλος Γερουλάνος, βουλευτής Α’ Αθηνών, καταφθάνει. Ηταν από τους πρώτους που άσκησαν κριτική για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...