484
Αλ. Κούγιας και Στ. Κασσελάκης | SOOC/CreativeProtagon

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα ομοφοβικά σχόλια Κούγια κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 11:00
Αλ. Κούγιας και Στ. Κασσελάκης
|SOOC/CreativeProtagon

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα ομοφοβικά σχόλια Κούγια κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 11:00

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου και συγκεκριμένα της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη, προκάλεσαν τα ομοφοβικά σχόλια του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή την τοποθέτηση του πρώτου και την αντίδραση του δεύτερου για την υπόθεση Λύτρα.

Η κυρία Αδειλίνη απέστειλε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Η παραγγελία Αδειλίνη ήρθε στον απόηχο δημόσιας καταδίκης των δηλώσεων του ποινικολόγου για την υπόθεση Λύτρα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (κάτω η σχετική ανάρτησή του στο Χ).

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης είχε ζητήσει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στην οποία επισυνάπτεται η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια.

«Με την παρουσία μου ως τώρα στη χώρα μας, για ένα πράγμα μπορώ να είμαι 100% περήφανος.

Που προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να στείλουμε τους Κούγιες αυτού του τόπου στο χρονοντούλαπο του Μεσαίωνα.

Αυτές οι νοοτροπίες έδιωξαν τη γενιά μου από τη χώρα. Και είναι καιρός η γενιά μου να κυβερνήσει και να φτιάξει τον τόπο μας.

ΥΓ. Ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωρίζει τι πρέπει να πράξει. Με την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν εξαντλείται στο να αφήνει κακοποιητές ελεύθερους».

«Κασσελάκης, ο πρώτος που θα εισπράξει μήνυση και αγωγή»

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε αναμενόμενη την εισαγγελική παρέμβαση, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι θα κάνει μήνυση και αγωγή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν αυτό ενόχλησε κάποιους και ζητούσαν επισταμένως να παρέμβει ο Αρειος Πάγος καλά έκανε και παρενέβη. Δεν έκανε τίποτα άλλο παρά το αυτονόητο, όταν ζητά ένας αρχηγός κόμματος να διερευνηθεί μία συμπεριφορά πρέπει να το κάνει. Ζήτησαν λοιπόν να διερευνηθεί εάν αυτό που είπα για τον Κασσελάκη έχει ομοφοβικά στοιχεία […] Καλά θα κάνει και ο εισαγγελέας που θα κάνει την προκαταρκτική», ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του από τη Θεσσαλονίκη.

Και αφού τόνισε πως σέβεται τη Δικαιοσύνη, υπογράμμισε στη συνέχεια:

«Δικαιώματα έχω κι εγώ. Δεν είμαι σάκος του μποξ. Όποιος με ενόχλησε και με χαρακτήρισε ομοφοβικό θα εισπράξει μήνυση και αγωγή από εμένα. Και ο πρώτους που θα την εισπράξει θα είναι ο Κασσελάκης».

Οσο για τον χαρακτηρισμό περί «αντρικής συμπεριφοράς» που χρησιμοποίησε αναφερόμενος στον συνάδελφό του, Απόστολο Λύτρα, μίλησε για διαστρέβλωση όσων είπε, καθώς «κάποιοι δεν ξέρουν καλά ελληνικά».

«Χαρακτήρισα αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά του Λύτρα. Είπα ότι ήταν αντρική η συμπεριφορά να το παραδεχθεί στο τέλος και να ζητήσει συγγνώμη» εξήγησε, επαναλαμβάνοντας ότι η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος (με όρους) ο συνάδελφός του ήταν ορθή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...