235
Η αφορμή της διαγραφής φαίνεται πως είναι οι διαφωνίες Σαράκη για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης (φωτ. αρχείου) | InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Βελόπουλος διέγραψε τον Σαράκη από την ΚΟ της Ελληνικής Λύσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 17:26
Η αφορμή της διαγραφής φαίνεται πως είναι οι διαφωνίες Σαράκη για τη σύνθεση του ευρωψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης (φωτ. αρχείου)
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Βελόπουλος διέγραψε τον Σαράκη από την ΚΟ της Ελληνικής Λύσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2024, 17:26

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ελληνικής Λύσης τέθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Παύλος Σαράκης, με επιστολή που απέστειλε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλα.

Η επίσημη ανακοίνωση στην Ολομέλεια της Βουλής αναμενόταν την Τετάρτη.

Η λιτή ανακοίνωση του κόμματος μιλά για «ομόφωνη (πλην του κ. Σαράκη) απόφαση της ΚΟ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» δεδομένου ότι «στην Ελληνική Λύση δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία, η αμετροέπεια, και η υποτιμητική συμπεριφορά έναντι συναδέλφων» χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η πλευρά Βελόπουλου χαρακτήριζε τον κ. Σαράκη «μασόνο» και «εντολοδόχο ξένων κέντρων» (InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη το protothema.gr υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του κ. Σαράκη και του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, με διαρροές σε φιλικά ΜΜΕ.

Η πλευρά Βελόπουλου χαρακτήριζε τον Σαράκη «μασόνο» και «εντολοδόχο ξένων κέντρων» ενώ το περιβάλλον Σαράκη υποστήριζε ότι δέχεται εκβιασμό από την ηγεσία του κόμματος για να παραδώσει την έδρα του. Μάλιστα ο κ. Σαράκης είχε κάνει σχετικές αναφορές στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Αιτία της σύγκρουσης φαίνεται πως στάθηκε η πολιτική κριτική που είχε ασκήσει ο βουλευτής στον κ. Βελόπουλο, η οποία, σύμφωνα με τον πρώτο, επιβεβαιώθηκε με την εκλογή της άγνωστης κτηνοτρόφου Γαλάτως Αλεξανδράκη στις ευρωεκλογές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης διαθέτει πλέον 11 βουλευτές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...