Εν μέσω εσωτερικού αναβρασμού στον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώσεων επί δηλώσεων για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά και τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ήρθαν και οι εξηγήσεις από την Κουμουνδούρου για την απόλυση-απομάκρυνση Θεοχαρόπουλου που πάντως προκαλεί αντιδράσεις – ακόμη και δηλώσεις συμπαράστασης από άλλα στελέχη του κόμματος.
Ετσι, λίγες ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου στα γραφεία της Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του κ. Κασσελάκη, βγήκε η τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, να αποδώσει τη λύση της σύμβασης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο… πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.
Οι αυξημένες απαιτήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λόγω του μικρού αριθμού μελών της (36 βουλευτές μετά τη διπλή διάσπαση του φθινοπώρου) οδήγησαν στη λύση της συνεργασίας με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ήταν η επίσημη εξήγηση-απάντηση στις καταγγελίες του ίδιου του κ. Θεοχαρόπουλου ότι απομακρύνθηκε επειδή προ ημερών πρότεινε, μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση, εσωκομματικό δημοψήφισμα με αντικείμενο τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.
«Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα.
»Οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του Κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά.
»Στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου», ανέφερε η κυρία Πούλου.
Ο ίδιος ο κ. Θεοχαρόπουλος καταγγέλλει από τη Δευτέρα την απόφαση απόλυσης του ως «δίωξη» λόγω των θέσεων που εκφράζει με αφορμή και την πρόταση για δημοψήφισμα.
«Είμαι γεωπόνος, είμαι διδάκτορας αγροτικής οικονομίας, διδάσκω στα πανεπιστήμια από 25 χρόνων, ουδέποτε συσχέτισα τις πολιτικές μου θέσεις με απολαβές», τόνισε σε δηλώσεις του στο Κontra, ενώ σε νέες δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης παρατήρησε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα».
«Μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές και ενώ δεν έχει γίνει καμία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενημερώθηκα για την παύση της συνεργασίας μου με την ΚΟ για πολιτικούς λόγους, για τις τοποθετήσεις μου περί Κεντροαριστεράς (…).
«Την άποψή μου αυτή για συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού χώρου την ανέφερε χθες και ο Νίκος Παππάς, όμως ο κ. Κασσελάκης απομάκρυνε εμένα, φαίνεται μου έχει μια “αδυναμία”», σχολίασε χαρακτηριστικά.
«Χθες, την ώρα που ενημερώθηκα, συνομιλούσα με τον κ. Ζάεφ στην πρώτη μέρα του συνεδρίου για το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις ιδέες μου, πάντα πίστευα ότι το ονοματολογικό έπρεπε να επιλυθεί, για αυτό και ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα Ξέρετε, είναι κι αυτό ένα από τα αίτια της απώλειας 3 ποσοστιαίων μονάδων από εμάς», κατέληξε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Στο πλευρό του τάχθηκε τόσο ο Γιάννης Ραγκούσης, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία όσο και ο Κώστας Ζαχαριάδης, που ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόλυσης.
«Ο πρόεδρος έχει καταλύσει τη δημοκρατία στο κόμμα και εκδίωξε επαγγελματικά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο λόγω της πρότασης του για δημοψήφισμα από τα μέλη», είπε στον Real FM ο Γιάννης Ραγκούσης, ενώ ο Κώστας Ζαχαριάδης σημείωσε, μιλώντας στο Action 24, ότι η αξιολόγηση των στελεχών που έχουν σχέση με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνεται από τα όργανα, οπότε πρέπει «να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία και να αποφασίσει».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News